“Endişeye gerek yok” | Güney Gazetesi Mersin

“Endişeye gerek yok”

3 haftadır berabere kalarak taraftarını üzen Yeni MİY, Çarşamba günü evinde ağırlayacağı Şile Yıldızspor’u yenerek kötü gidişe ‘dur’ demek istiyor. Şampiyonluğun yolu kısaldığı için oyuncularının psikolojik baskı yaşadığını ifade eden Teknik Direktör Ersin Aka, Şile maçını kazanarak bunu kıracaklarını söyledi.

“Endişeye gerek yok”


HASAN KÜÇÜK

 

Nevşehir Belediyespor ve Belediye Derincespor’un ardından hafta sonu oynadığı 1922 Konyaspor ile de 1-1 berabere kalarak şampiyonluk yolunda büyük yara alan Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu TFF 3. Lig 1. Grup 28. Hafta karşılaşmasında Çarşamba günü İstanbul ekibi Gema Polimer Şile Yıldızspor ile karşılaşacak. Mersin Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma saat 15.00’te başlayacak. 54 puanla liderliğini sürdüren Yeni MİY, 3 haftadır kazanamıyor. MİY’in yakın takipleri ile arasındaki puan farkı 5’e indi. Şile Yıldızspor ise 26 puanla düşme hattında yer alıyor. MİY ilk maçta 1-2 mağlup ettiği rakibini yine yenerek kötü gidişe dur demek istiyor.

 

“GOL YEDİKTEN SONRA OYUNCULARIMIZ BUHRANA GİRİYOR”

Teknik Direktör Ersin Aka, Güney’e yaptığı açıklamada, Belediye Derince ve 1922 Konya ile bir birinin fotokopisi 2 maç oynadıklarını söyledi. Konya maçında ilk yarıda maçın 5-0 olması gerekirken çok net pozisyonları değerlendiremediklerini ifade eden Aka, “Kalemize bir tane bile top gelmedi. Ne hikmetse 2 maçtır aynı şeyi yaşadık. 65. Dakikada Konya maçında da ilk gelen top gol oldu. 3 maçtır yaşadığımız bir sorun var. Gol yedikten sonra oyuncularımız psikolojik olarak bir buhrana giriyorlar. Toparlanmakta çok zorluk çekiyoruz. Psikolojik sorunumuzun sebebi şampiyonluğun yolu gün gün kısalıyor. Oyuncularımız çok istiyor, çok çalışıyor ama bunun yarattığı bir baskı var. 3 haftadır kazanamıyoruz. İnşallah Şile maçında bunu kırıp tekrar kendimize döneceğiz” şeklinde konuştu.  

 

 

 

“MERSİN’E ŞAMPİYONLUK KUPASINI GETİRECEĞİZ

Futbolun içinde olmayan insanların farklı yorumlar yaptığını hatırlatan Aka, “İlk yarıda içeride kazandığımız 8 maçı izlesinler. Özellikle Konya, Hacettepe, Çatalca maçlarını izlesinler. Kaç pozisyona girmişiz, kaçını vermişiz. 3 tane berabere kaldık diye eleştiriliyoruz ama biz bu maçlarda o maçlardan  daha fazla pozisyona girip daha az pozisyon vermişiz. Bizim oyunumuzda bir değişiklik yok. Biz aynı sistemimizde oynamaya çalışıyoruz. Son 3 haftadır kazanamamanın verdiği psikolojik sorun yaşıyoruz. Bunun ilgili yönetimimiz, teknik ekibimiz, futbolcularımızla bir olduk. Taraftarımızda bizi destekliyor. Bunu aşacağız. Kimsenin endişesi olmasın. Şile maçını kazanıp yolumuza devam edeceğiz ve Mersin’e layık olduğu şampiyonluk kupasını getireceğiz” dedi.  

 

“GERİYE BAKMAYACAĞIZ”

Bugün konuk edecekleri Şile Yıldızspor’un ayarlarında bir takım olmadığını ancak liglerinin değişken ir yapısının bulunduğunu vurgulayan Aka şunları şöyledi; “Oyun olarak bize cevap verebilecek bir takım değil. Ama bu takımların bize ters gelen bir oyunları var. Uzun top atacaklar ilerde uzun forvetleri var. Kenarda çabuk adamları var. Kontrataktan gol arayacaklar. Sürekli top bizde olacak. Biz oynayacağız, pozisyonlara gireceğiz. İnşallah yarın erken golü buluruz. İkinci golü bulursak farklı bir maç çıkartırız. Çalışıyoruz. Geriye bakmayacağız. Önümüzde bir hedef var. Bu oyuncular buraya kadar getirdi. 23 haftadır lideriz. Şile maçını kazınıp aramızdaki puan farkını artırmak istiyoruz.”.