Mersin’e ne zaman bakacaklar? | Güney Gazetesi Mersin

Mersin’e ne zaman bakacaklar?

AKP 5 dönem üst üste bakanları Mersin’den milletvekili adayı yaptı. Mersin’in beklediği yatırımlar bitmedi

Mersin’e ne zaman bakacaklar?


MAYSA DERYAYEVA

 

2007 yılından bu yana AKP’den Mersin Milletvekili olarak seçilen isimlerden Kürşad Tüzmen, Mehmet Zafer Çağlayan ve Lütfü Elvan ekonomi ile ilgili kritik bakanlıkların koltuğunda oturdu ancak bu süreçte Mersin’in beklediği kamu yatırımları tamamlanmadı. AKP bu dönemde de Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’yi Mersin milletvekili adayı yaparak seçmenin karşısına çıkıyor.

 

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) 2007 yılından bu yana yapılan milletvekili genel seçimlerinde Mersin milletvekili aday listelerinin ilk sırasına bakanları atadı.

2007 yılında yapılan 23. Dönem milletvekili genel seçimlerinde Dış Ticaret ve Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanı olan Kürşad Tüzmen Mersin’den birinci sıra milletvekili adayı olmuş ve seçilmişti.

2011 yılında yapılan 24. Dönem milletvekili seçimlerinde de Mersin’den Mehmet Zafer Çağlayan milletvekili seçildi. Mehmet Zafer Çağlayan aynı zamanda 2011-2013 yıllarında Ekonomi Bakanı olarak görev yaptı.

2015 yılında yapılan 26. Dönem milletvekili seçimlerinde AKP’den Lütfü Elvan Mersin milletvekili olarak seçildi.  Ulaştırma Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı gibi farklı bakanlık görevlerinde bulunan Lütfi Elvan 2018 yılında yapılan 27. Dönem milletvekilliği seçimlerinde de Mersin’den seçildi ve Hazine ve Maliye Bakanı oldu.

Böylece Mersin 2007, 2011, 2015 ve 2018 seçimlerinde olmak üzere 4 dönem üst üste Ankara’ya bakan gönderdi ancak aradan geçen 15 yıllık süreçte havalimanı, Antalya yolu, Çeşmeli-Taşucu Otoyolu, ikinci liman, hızlı tren gibi kamu yatırımlarının hiçbiri gerçekleşmedi.

Mersin bu süreçte en yüksek vergi veren iller sıralamasındaki yerini de korudu ancak Şehir Hastanesi dışında kayda değer bir kamu yatırımı almadı.

AKP, ekonomiyle ilgili bakanları Mersin’den milletvekili seçtirme geleneğini bu seçimde de sürdürdü. 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan 28. Dönem milletvekilliği genel seçimlerinden Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati AKP’den Mersin Milletvekili adayı yapıldı.