Son üç ayda 700 doktor göç etti | Güney Gazetesi Mersin

Son üç ayda 700 doktor göç etti

Türk Tabipleri Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre, yurt dışına çıkmak için ‘İyi Hal Belgesi’ başvurusu yapan doktorların sayısı geçen yıla göre arttı. Geçen yıl mart ayında 235 sağlık çalışanı yurt dışına gitmek için başvuru yaparken bu sayı bu yıl 700’e ulaştı. Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Nasır Nesanır, sağlık çalışanların çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini söyledi.

Son üç ayda 700 doktor göç etti


MAYSA DERYAYEVA


2023 yılının ilk 3 ayında yurtdışına gitmek isteyen doktorların sayısı 700’e ulaştı. Sağlıkta şiddet vakalarının artmasından, çalışma koşulların ağır olmasından ötürü sağlık çalışanlarının yurt dışına çıkmak istediğini ifade eden Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Nasır Nesanır, sağlık sisteminde düzenlemelere gidilmesi gerektiğini belirtti.

 

 

 

“ÖZLÜK HAKLARIMIZDA İYİLEŞTİRME YAPILMALI”

 

Nesanır, “Emekliliğe yansıyacak temel ücret artışı talepleri karşılanmadığı, sağlıkta şiddetten arındırılmış çalışma alanları oluşturulamadığı, koruyucu sağlık hizmeti odaklı bir sağlık örgütlenmesi olmadığı, 5 dakikaya indirilen hasta muayene sürelerinde doğru teşhis ve tedavi hizmetleri beklendiği, 36 saati bulan nöbetler ve 7/24 süren icapçı nöbetlerinden dolayı, mobbingin bir sağlık yönetim enstrümanı olarak kullanıldığı, tıbbi donanımı eksik sağlık kurumlarında çalışmak istemedikleri için sağlık çalışanlarımız yurt dışına gitmek istiyor. Sağlık çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi gerekli” dedi.

Sağlık alanında iyi yetişmiş insanların yurt dışına gitmesinin sağlık sektörünü olumsuz etkileyeceğini vurgulayan Nesanır, sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini söyledi. Nesanır, “Tüm meslektaşlarımızın ağır, güvencesiz çalışama koşulları iyileştirilmeli. Yurt dışına giden meslektaşlarımız sağlık alanında farklı dallarda kendini geliştirmiş, yan dal yapmış olan insan güçlerimiz” diye konuştu.