Lider kendine geldi: 4-0 | Güney Gazetesi Mersin

Lider kendine geldi: 4-0

3 hafta sonra galibiyetle tanışan MİY’li oyuncular maç sonrası büyük sevinç yaşadı

Lider kendine geldi: 4-0


HASAN KÜÇÜK

 

TFF 3. Lig 1. Grupta 3 haftadır berabere kalarak taraftarlarını üzen Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu 28. Hafta karşılaşmasında Şile Yıldızspor’u 4-0 yenerek kötü gidişe durdu dedi. Ekibimiz yakın takipçileri de kazandığı için 5 olan puan farkını açamadı. Puanını 57’ye çıkaran Yeni MİY liderliğini korudu.

Yeni MİY 28. Hafta karşılaşmasında İstanbul ekibi Gema Polimer Şile Yıldızspor ile karşılaştı. Mersin Stadyumu’nda oynanan karşılaşmaya ekibimiz Sertaç Güzel, Ömer Alper Tatlısu, Özkan Zileli, Aziz Aksoy, Ferhan Evren, Taygun Vurgun,  Yusuf Yıldırım, Chris David, Erdem Onur Beytaş, Kağan Miray Bağış ve Tunç Murat Behram 11’i ile çıktı. Zayıf rakibi karşısında etkili bir oyun ortaya koyan Yeni MİY üst üste ataklar geliştirdi. Ataklar sonunda ilk gol 31. Dakikada geldi. Chris’in sol çaprazdan verdiği pasta aşırtma bir vuruş yapan Ferhan Evren takımın ilk golünü atan isim oldu. 1-0. 36. Dakikada ise Onur Erdem Beytaş, kırmızı lacivertli ekibin kullandığı korner atışı sonrası Sile Yıldızsporlu oyuncudan dönen topu güzel bir vuruşla ağlarla buluşturdu. 2-0.  İlk yarı kırmızı lacivertli ekibin 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.  

 

 

İkinci yarıya yine hızlı başlayan MİY, farkı açmak için sürekli ataklar geliştirdi. Mersin ekibi 3. golü 78. dakikada buldu. Rakip ceza sahasına yapılan ortada Tunç Murat Behram kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 3-0. 90+2’de Furkan Güneş’in ceza sahası içi sol çaprazdan çektiği şut  kaleciden döndü. Topu boş kaleye yollayan Mehmet Sefa Etöz takımının 4. golünü attı. Haftalar sonra galibiyetle tanışan MİY’li oyuncular büyük sevinç yaşadı.