ÇBK en büyük kupa için hazır | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK en büyük kupa için hazır

ÇBK en büyük kupa için hazır


HASAN KÜÇÜK

Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, 14-16 Nisan tarihlerinde Prag’da oynanacak EuroLeague Women Final Four maçları için Çekya’ya uçtu. Turuncu lacivertli ekibimiz Final Fourda  Cuma günü saat 19.00’da Çekya ekibi  ZVVZ USK Praha ile karşılaşacak. Çekya’nın başkenti Prag’da oynanacak karşılaşmada Rakip ZVVZ USK Praha seyirci avantajını kullanacak. Mersin temsilcisi bu maçı kazanması durumunda Fenerbahçe- Baretta Famila Schio maçının galibi ile Pazar günü Avrupa’nın en büyük kapasını kazanmak için finalde karşı karşıya gelecek. Euroleague Women’da Final Four oynamaya hak kazanmasının ardından İNG Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde de rakiplerini tek tek geçerek final oynayacak olan ÇBK oyuncuların moralleri oldukça yüksek. Sezona 4 kupa hedefiyle başlayan ÇBK, tarihinde ilk kez aldığı Cumhurbaşkanlığı kupasının ardından Avrupa’nın en büyük kupasını da alarak yine tarihi bir başarıya imza atmak istiyor. Bunun bilincinde olan ÇBK’lı oyuncular hedefe kilitlenmiş durumda.

 

 

ÜNLÜ: KUPAYI ALMAYA GİDİYORUZ”

Çukurova Basketbol Kulübü Genel Menajeri Ender Ünlü, Kendilerini zor bir maçın beklediğini belirterek, “Ev sahibi üstünlüğü rakibimizde olabilir. Ama bizde çok çalıştık, tüm ÇBK ailesi olarak kenetlendik ve kupayı almak istiyoruz, eminim ki yüreğimizi ortaya koyarak oynayacağımız ilk maçı kazanarak finale adımızı yazdıracağız. Finalde ise rakip kim olursa olsun kupayı Mersin’e getireceğiz”dedi.

 

MERSİNLİLER TARİHİ MAÇI DEV EKRANDA İZLEYECEK

Yenişehir Belediyesi Avrupa’nın en büyük kupasını Mersin’e getirmek için saat 19.00’da Prag’da parkeye çıkacak ekibimizin maçını basketbol severlere izlettirmek için Kültür Parkı- Marina AVM önüne dev ekran kuracak.