“Sakatlıklar düzenimizi bozdu” | Güney Gazetesi Mersin

“Sakatlıklar düzenimizi bozdu”

Carettalar bu hafta Balıkesir’i yenerek 2 haftalık mağlubiyet serisine son vermek istiyor

“Sakatlıklar düzenimizi bozdu”


HASAN KÜÇÜK

Misli.com Türkiye Erkekler Basketbol Ligi’nde Finalspor’a ve Yılyak Samsunspor’a mağlup olarak şampiyonluk yolunda yara alan Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (MSK) 25. Hafta karşılaşmasında Cumartesi günü Balıkesir Büyükşehir Belediyespor’u konuk edecek. MSK, İlk maçta olduğu gibi bu maçta da rakibini yenerek 2 haftalık mağlubiyet serisine son vermek istiyor. MSK, maçın hazırlıklarını Edip Buran Spor Salonu’nda sürdürüyor.

MSK Başantrenörü Semih Soğuksu, Güney’e yaptığı açıklamada, sakatlıklar nedeniyle şanssız bir dönemde olduklarını söyledi.  Hem ligin sayı kralı hem de kendilerinin en skorer oyuncusu Tobin Carrberry’nin topuğunda bir sakatlık bulunduğunu ve bu haftada oynamayacağını ifade eden Soğuksu, “Türk rotasyonunda en önemli isimlerden Oğulcan Baykan’ında belinde bir problem var. 2-3 hafta daha oynayamayacak. Bu sakatlıklar biraz düzenimizi bozdu. Bu yüzden ikinci yarı bütün maçlarımızın zor olacağını biliyorduk. Bu sakatlıklarla beraber biraz tempomuz, direncimiz düştü. O yüzden mağlubiyetler aldık. Bu hafta da ikisi oynamayacak” dedi.

 

“İYİ DİRENÇ GÖSTERİP MAÇI KAZANMAK İSTİYORUZ”

 Bu duruma yavaş yavaş alıştıklarını anlatan Soğuksu “Diğer oyuncularımız gerekli reaksiyonu gösterecek. Play-off takımı olan ve 7. Sırada bulunan Balıkesir karşısında evimizde zor bir maç olacak ama biz bu maçta galip gelerek 2 mağlubiyet serisini sona erdirmek istiyoruz. Evimizde maç kaybetmek istemiyoruz. Sakatlıklara rağmen iyi direnç gösterip maçı kazanmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

İlk maçta Balıkesir’i 28 sayı farkla yendiklerini ancak o maçtan sonra Koçlarının ve yabancı oyuncularının değiştiğini hatırlatan Soğuksu, “Onlardan değişik bir seriden geliyorlar. İyi durumdalar. 7. Sıradalar ve büyük olasılıkla play-off oynayacaklar. O yüzden kolay maç değil” ifadelerini kullandı.