“Ülkemize gurur yaşatmak istiyoruz” | Güney Gazetesi Mersin

“Ülkemize gurur yaşatmak istiyoruz”

Mersin Yenişehir Belediyesi ÇBK, Final Four maçında Cuma günü saat 19.00’da Prag’da Çekya temsilcisi ZVVZ USK Praha ile karşılaşacak

“Ülkemize gurur yaşatmak istiyoruz”


HASAN KÜÇÜK

 

Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, Çekya’nın başkenti Prag’da oynanacak Euro League Women Final Four ilk maçında Cuma günü Çekya ekibi  ZVVZ USK Praha ile karşılaşacak. Prag’daki Kralovka Arena Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma Türkiye saati ile 19.00’da başlayacak ve TRT Spor- TRT Spor Yıldız'dan canlı yayınlanacak. Çekya ekibi  ZVVZ USK Praha bu maçta seyirci avantajını elinde bulunduruyor. Ancak ekibimiz güçlü kadrosu ve tecrübeli oyuncuları ile rakibini eleyerek finale adını yazdırmak istiyor. Kırmızı lacivertli ekibimiz ilk maçı kazanması durumunda Fenerbahçe- Baretta Famila Schio maçının galibi ile Pazar günü Euro League Women şampiyonluğu için mücadele edecek.

 

ÇBK Menajeri Aslı İnceer Normal sezonunu lider tamamladıklarını ve Play-Offlarda finale yükselerek önemli bir başarıya imza attıklarını söyledi. Avrupada tarihlerinde ilk kez Euro League Women dörtlü finaline çıktıklarını ifade eden İnceer, “İnanıyoruz, hazırız ve bu tarihi başarıyı ülkemize yaşatmak istiyoruz" dedi.

İyi bir motivasyon yakaladıklarını ve sezonu kupalarla tamamlamak istediklerini vurgulayan İnceer şunları söyledi: "Buradaki diğer üç takım da çok iyi fakat ben takımımızı favori görüyorum ve Euro Leaguei kazanarak ülkemize müthiş bir gurur yaşatmak istiyoruz. Tüm takımımız iyi durumda. Quanitranın bir sakatlığı vardı, o da toparladı ve oynayabilecek durumda. Zaten buraları çok iyi bilen, defalarca final four oynamış bir antrenöre sahibiz. Oyuncusundan teknik ekibinine müthiş bir kenetlenme içerisindeyiz. Organizasyonumuzun tüm takıma inancı tam. Gerekli mücadeleyi ortaya koyacağımıza kimsenin şüphesi yok. Bizi asla yalnız bırakmayan şehrimize ve taraftarımıza teşekkür ediyorum. Tarihimizdeki ilk Avrupa kupasını kazanarak bu önemli başarıyı onlara armağan etmek istiyoruz."

 

YENİYEHİR BELEDİYESİ MAÇ İÇİN DEV EKRAN KURACAK

Yenişehir Belediyesi, ÇBK’nın maçını basketbol severlere izlettirmek için Kültür Parkı- Marina AVM önüne dev ekran kuracak. Mersinliler turuncu lacivertli ekibimizin heyecanına buradan ortak olacak.  Takımla birlikte Çekya’ya giden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Avrupa’nın en büyük kupasını Mersin’e getirmek istiyoruz. Hemşehrilerimiz kentinin takımını hiçbir zaman yalnız bırakmadı, kendilerine teşekkür ediyorum.Son iki maçımız, inanıyorum ki şampiyonluğa ulaşacağı “ şeklinde konuştu.