Başkandan nükleer isyanı | Güney Gazetesi Mersin

Başkandan nükleer isyanı

Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) nedeniyle karşılaşılan sorunlardan söz eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Nükleer Santral umarım faaliyete geçmez. Bizim parti olarak bakış açımız nükleer güç santrallerinin Türkiye’de yapılmaması yönünde.  Ben de Nükleer Güç Santrali’ne karşı kişisel dava açmış bir siyasetçiyim” dedi.

Başkandan nükleer isyanı


ELVAN KONUK

 

Yapımında sona yaklaşılan Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin 27 Nisan tarihinde açılması planlanırken santralin açılmaması yönünde görüşler de gelmeye devam ediyor. Nükleer güç santralinin Mersin’in merkezine yaklaşık olarak 150 kilometre mesafede olduğunu belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Süratle orada inşaat faaliyetleri devam ediyor ve ne olduğunu da biz bilmiyoruz. Bunu söylemek istiyorum binlerce insan orada çalışıyor, artık binlerce insan yerleşik nüfus olmuş. Çünkü çalışma amaçlı siz oraya insan götürüyorsunuz orada bir yaşam oluşuyor bir sosyal yaşam oluşuyor.  Bir yerleşim yeri bir ilçe gibi büyüdü birdenbire” dedi.

 

 

 

“AKKUYU’DA İMAR ÇALIŞMASI YOK, HERHANGİ BİR FAALİYET YAPAMIYORUZ”

 

Büyükeceli’de ne bir imar çalışması ne de bir imar düzenlemesi bulunmadığını ifade eden Seçer, “Orada ne bir altyapı çalışması hiçbir şey yok. Saldım çayıra, Mevla’m kayıra. Ne bir kanalizasyon sistemi yapabiliyoruz, çünkü imar çalışması yapılmamış. Ne altyapıya giriyoruz ne herhangi bir faaliyette bulunabiliyoruz. Ne yazık ki o bölgeden binlerce insanın 5 bin kişinin orada kol gücüyle çalıştığını düşünün, foseptiğini, kanalizasyonunu vidanjörlerle taşımak zorunda kalıyoruz” diye konuştu.

 

“4 YILDIR İSTEDİĞİMİZ TAHSİSİ YENİ ALABİLDİK”

 

CHP’li belediyelerin yatırımlarının hükümetin tavrı nedeniyle geciktirildiğini vurgulayan Seçer, “Örneğin bir arıtma tesisi yapacaksınız ormanlık alanda ya da Milli Emlağa ait bir arazi tahsislerinde aylarca, yıllarca beklediğimiz oldu. Daha yeni 4 yıldır oraya bir arıtma tesisi kurma imkanı elde ettik, çok kısa bir süre önce istediğimiz tahsis alanı bize verildi. O da büyük figan feryatlarla, kamuoyu oluşturarak. Nükleer santral başlı başına bir sorun, umarım faaliyete geçmez. Bizim parti olarak bakış açımız nükleer güç santrallerinin Türkiye’de yapılmaması yönünde. Ben de kişisel olarak Nükleer Güç Santrali parlamentoda bir uluslararası anlaşma niteliğine geçerken hayır oyu kullanan milletvekillerinden bir tanesiyim ve kişisel dava açmış bir siyasetçiyim, nükleer güç santralinin buraya yapılmaması yönünde” şeklinde konuştu.