Emekliler haklarını alanlarda arıyor | Güney Gazetesi Mersin

Emekliler haklarını alanlarda arıyor

Emekliler haklarını aramak için bir kez daha alana indi. En düşük emekli maaşının 12 bin liraya yükseltilmesini isteyen emekliler taleplerinin karşılanması için imza kampanyası başlattı.

Emekliler haklarını alanlarda arıyor


 

ELVAN KONUK

Mersin’de emekliler yüksek enflasyon karşısında aldıkları maaşla geçinemediklerine dikkat çekmek için mücadelelerini sürdürüyor. Kişi başına düşen milli gelirden herkese eşit pay verilmesini isteyen emekli yurttaşlar, bunun için imza kampanyası başlattı. İsteklerinin başında ise “İnsanca yaşamak için, insanca yaşama yetecek maaş” geliyor.

 

“DAHA ÖNCE TOPLADIĞIMIZ İMZALARDAN BİR SONUÇ ALAMADIK”

 

En düşük emekli maaşının 12 bin lira düzeyinde olması için stant kurduklarını dile getiren 2021 Tüm Emekliler Sendikası Mersin Şube Başkanı Hüseyin Kurt, “Ülkemizin içinden geçtiği ekonomik koşullarda bizler pazarların sonunu bekliyoruz, ucuz ekmek kuyruklarını bekliyoruz. Biz bunları hak etmiyoruz, biz insanca yaşamak istiyoruz.  Daha önce de imza kampanyası yaptık topladığımız imzaları Bakanlığa gönderdik, bir sonuç alamadık. Aldığımız tek şey, en düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya çıkarmış olduk. O da bizim istediğimiz taleplerin çok uzağında. Bu anlamda mücadelemizi haklarımızı alana kadar sürdüreceğiz” dedi.

 

“BİZ EMEKLİLER ÖTELENMEK İSTEMİYORUZ”

 

2021 Tüm Emekliler Sendikası Mersin Şubesi’nin Basından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Bal ise “Bu mücadele işçi sınıfının emekçilerin geleceğini peşin ödemiş emeklilerin mücadelesi. Biz açlığı, yoksulluğu kabul etmiyoruz. Bu bizim hakkımız değil. Bu ülkede adaletli bir milli gelir dağılımı olmuş olsa, adaletli bir yönetim şekli olmuş olsa işçiler, emekçiler ve primlerini peşin ödemiş emekliler haklarını rahat alacaklar. Bunun mücadelesini veriyoruz. Biz ötelenmek istemiyoruz, dışlanmak istemiyoruz. Mücadelenin bayraklaştırılması tabanda örgütlülükten geçer. SSK’lısı BAĞ-KUR’lusu, dulu ve yetimi, işçi emeklisi, memur emeklisi herkesi bir çatı altında toplayıp demokrasi ve özgürlükler mücadelesinde omuz omuza olduğumuz gerçeğini yansıtmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“5 BİN 500 LİRA MAAŞ ALIRKEN 5 BİN LİRA KİRA ÖDEYİP NASIL GEÇİNEBİLİRİM?”

 

2021 Tüm Emekliler Sendikası Yenişehir Temsilcisi Fatma Çerçi, emekleri için mücadele ettiklerini ve haklarını aradıklarını söyledi.

Akdeniz Tüm Emekli Sen 21 Şube Başkanı Sabahattin Bal ise stant kurmadaki amaçlarının emeklilerin sorunlarına dikkat çekmek olduğunu belirtti.  Bal, “Dün 1 liraya aldığımız ekmeği bugün 6 liraya alır olduk. Geçen ay 130 liraya aldığımız eti bugün 300 liraya alır olduk. Yöneticilerimiz bu konuda kayıtsız, biz de alanlara döküldük. İster istemez hak mücadelesi veriyoruz. Ben 850 liraya oturuyordum 4 bin 250 lira aylık alıyordum, 5 bin 500 lira oldu. Kiram da 5 bin lira oldu, 500 lira ile nasıl geçinirim takdirinize bırakıyorum. Aynı zamanda 16 milyona yakın emeklinin sorunlarını anlatmak anlamında alanlardayız. Demokratik hak mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.  Yukarıdakilerin bizim bu halimize sevinmesi beni yaralıyor, bu seçimde de onları göndereceğiz” şeklinde konuştu.