“Mersin için önemli projeleri hayata geçireceğiz” | Güney Gazetesi Mersin

“Mersin için önemli projeleri hayata geçireceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekilleri listesinde üçüncü sırada yer alan DEVA Partili Mehmet Emin Ekmen, Mersin’in sanayide, turizmde, tarımda geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Mersin’in ekonomisi için Çukurova Havalimanın, Çeşmeli- Taşucu yolunun, Mersin Limanın önemli olduğuna değinen Ekmen, iktidara geldiklerinde bu projelerin hayata geçmesi için çalışmalar yapacağını belirtti.

“Mersin için önemli projeleri hayata geçireceğiz”


MAYSA DERYAYEVA

 

14 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı seçimi ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde CHP listesinden Mersin Milletvekili adayı olan DEVA Partili Mehmet Emin Ekmen, seçimlerde ilk hedeflerinin 6’lı masanın ortak Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı seçilmesi olduğunu söyledi.

Mecliste 300 milletvekiline ulaşmayı amaçladıklarını belirten Ekmen, Mersin’den milletvekili seçilmesi halinde Mersin’in gelişmesi için önemli olan projeleri hayata geçirmek adına çalışacaklarını söyledi.

Ekmen, Mersin’in tarım, lojistik, sanayi, turizm sektörüne elverişli olduğunu ifade ederek, “Mersin Limanı güçlendirmek ve büyütmek gerekiyor. Mersin’de ne üretirseniz üretin o ürünün hızlı, korunaklı bir şekilde ihracat etmezseniz, o ürün elinizde kalır. Lojistik altyapı yapılmalı ve havalimanı çok önemli. Serbest bölgenin otoban bağlantısı gerekli. Mersin 12 ay boyunca turizme elverişli il ve Mersin’i turizm sektöründe geliştirilmesi lazım. Mersin’in tarımda kapasitesi yüksek” dedi.