Dersimiz enflasyon | Güney Gazetesi Mersin

Dersimiz enflasyon

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’yi aday listesinin ilk sırasına atayan AKP milletvekili adaylarını tanıttı. Tanıtım etkinliğine ilgi azdı. Bakan Nebati’nin gündeminde enflasyon vardı.

Dersimiz enflasyon


Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonun düşme eğiliminde olduğunu belirterek, "Enflasyonla mücadele konusunda taviz vermiyoruz. Nitekim geçtiğimiz yılın kasım ayından itibaren gerileme eğilimine giren ve Mart ayında da 50,5 seviyesine gelen enflasyon her geçen gün aşağı doğru belini kıra kıra indiriyor. Bizler bu sorun karşısında enflasyon yeter ki düşsün, işsizlik artsa da olur ya da üretim daralırsa daralsın, resesyon olursa olsun gibi insanlığımızı hiçe sayan hiçbir yaklaşımı benimsemedik, benimsemeyeceğiz. Enflasyonu tek haneli seviyelere düşürünceye kadar da bu mücadelemizden asla taviz vermeyeceğiz" dedi.

 

 

 

"HİZMETKAR OLMAYA GELDİK"

 

Mersin’in 13 ilçesinde 21 yılda bugüne kadar ne yapıldıysa bundan sonra da büyük bir hızla yapılmaya devam edileceğini kaydeden Bakan Nebati, “Onun için siz, bakanın yanındasınız. Siz, Cumhurbaşkanımızın yanındasınız. Cumhurbaşkanımız ne diyor; ‘efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik’ diyor. Onun da bir bakanı Mersin’e hizmet etmek için gönderildi. Gençler, Cumhurbaşkanımız gençlere daha fazla hizmet etmek, Mersin’deki gençlerimizi daha iyi noktalara taşımak için, ‘git hizmetkar ol’ dedi. Hizmetkar olmaya geldik, gençler. Silifke’ye, Mut’a hizmetkar olmaya geldik.  (Haber Merkezi)