Türk Bayrağı krizinde organizatörden özür geldi | Güney Gazetesi Mersin

Türk Bayrağı krizinde organizatörden özür geldi

Türk Bayrağı krizinde organizatörden özür geldi


HASAN KÜÇÜK

Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi’nin 20 sayı farkla kazanarak finale çıktığı ZVVZ USK Praha maçı sonrası yaşanan Türk Bayrağı krizi için Final Four ELW'nin organizatöründen özür geldi.

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi Kadın Basketbol takımı Çekya’nın başkenti Prag’da oynadığı Euro League Women yarı final maçını kazanmasının ardından galibiyet sevincini Türk Bayrağı ile kutlama isteğine görevliler engel olmuştu. Bir saha görevlisi oyuncuların elinden Türk bayrağını almıştı. ÇBK’lı oyuncular bu duruma formalarındaki Türk bayrağını göstererek tepki göstermişti. Tüm bu yaşanılanların ardından Final four ELW'nin organizatörü, CBK Mersin kulübünden özür diledi. Yaşananların düzenleme ekibi üyelerinden birinin kuralları yanlış anlamasından kaynaklandığı vurgulanarak “Tüm durum için çok üzgünüz ve oyunculardan ve tüm Mersin ekibinden bir kez daha özür dileriz” denildi.

 

ÇEVİRGEN: OLAYIN FİBA İLE İLGİSİ YOK

ÇBK Kulüp Başkanı Serdar Çevirgen ise bayrak krizi ile ilgili bir açıklama yaparak şunları kaydetti:

“Oyuncularımız maçtan sonra finale yükselmenin sevinciyle, saha içinde bayrak açarak bir kutlama yapmak istemiş fakat yerel yetkililer bayrağımızın saha içine girmesine izin vermeyerek oyuncularımızı engellemiştir. Konunun FIBA ile herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Olay bir yerel yetkilinin işgüzarlığından ibarettir. USK Prag kulübü de kulübümüze resmi bir E-Mail göndererek konuyla ilgili özür dilemiştir.”