Yeni MİY fırsat tepti: 1-1 | Güney Gazetesi Mersin

Yeni MİY fırsat tepti: 1-1

Hacettepe 1945 Spor ile 1-1 berabere kalan Yeni Mersin İdman Yurdu yakın takipçisi 52 Orduspor’un puan kaybettiği haftada arayı açma fırsatını değerlendiremedi. Yeni MİY ile eşit puana sahip 3 takipçisi arasındaki puan farkı 5’te kaldı.

Yeni MİY fırsat tepti: 1-1


HASAN KÜÇÜK

 

3 hafta üste kaldıktan sonra Çarşamba günü oynanan karşılaşmada Şile Yıldızspor’u 4-0 mağlup eden Yeni Mersin İdman Yurdu, bu defa Hacettepe 1945 ile 1-1 berabere kalarak taraftarını üzdü. TFF 3. Lig 1. Grup 29. Hafta karşılaşmasında Hacettepe 1945 Spor’un konuğu olan kırmızı lacivertli ekibimiz Çubuk İlçe Stadı’nda oynanan karşılaşmaya Sertaç Güzel, İbrahim Konuksever, Özkan Zileli, Aziz Aksoy, Ferhan Evren, Taygun Vurgun, Yusuf Yıldırım, Ömer Önder, Erdem Onur Beytaş, Kağan Miray Bağış, Umut Aydın 11’i ile çıktı. Maça hızlı başlayan Hacettepe 1945 karşılaşmanın hemen başında 2. dakikada geliştirdiği atakta Fatih Karslı’nın golü ile öne geçti. 1-0.  Golün ardından etkili olmaya çalışan Yeni MİY aradığı beraberlik golünü bir türlü bulamadı. İlk yarı ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. 

 

BERABERLİK GOLÜ 2. YARI GELDİ

2. yarıya etkili başlayan Yeni Mersin İdman Yurdu üst üste ataklar geliştirerek gol yollarında etkili olmaya çalıştı. Bunda başarılı olan kırmızı şeytanlar aradığı beraberlik golünü 60. dakikada buldu. Rakip ceza sahası dışından kullanılan serbest atışta topa yükselen Tayfun Vurgun takımına beraberliği getiren golü atan isim oldu; 1-1. Mersin temsilcisi galibiyet için büyük çaba sarfetse de 3 puanı getirecek golü bir türlü bulamadı. Karşılaşma iki ekibin karşılıklı golleri ile 1-1 sona erdi.  29 maçta 16 galibiyet, 10 beraberlik ve 3 mağlubiyet alan Yeni Mersin İdman Yurdu 58 puanla liderliğini sürdürdü.

 

TAKİPÇİLERİNİN SIRALAMASI DEĞİŞTİ

Rakiplerini yenerek puanlarını 53’e çıkaran 3 takımın sıralaması şöyle; 52 Orduspor’u 1-0 yenen Karaköprü Belediyespor 53 puanla 2. sıraya yükseldi. Şile Yıldızspor’u 2-1 mağlup eden Belediye Kütahyaspor 3. sırada. Nevşehir Belediyespor’u 1-0 yenen  Belediye Derincespor ise 4. sırada yer aldı.