Vali Pehlivan tesisleri inceledi | Güney Gazetesi Mersin

Vali Pehlivan tesisleri inceledi

Vali Pehlivan tesisleri inceledi


Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kentte yapımı devam eden Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait tesislerde incelemelerde bulundu.

Yenişehir İlçesine bağlı Akkent Mahallesinde yapımı tamamlanan ve kabul aşamasına gelen Gençlik Merkezimizde incelemelerde bulunan Vali Pehlivan görevlilerden bilgi aldı. Vali Pehlivan, gençlik merkezinin Gençlik Spor Bakanlığı, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı destekleriyle Mersin Valiliği YİKOB bünyesinde yaptırdıkları ve yakında hizmete gireceğini söyledi. 2 bin metrekare alan üzerinde, zemin artı 2 katlı binadan oluşan Gençlik Merkezinde inovasyon, zeka oyunları,plastik ve el sanatları, bilgisayar atölyeleri ile derslikler, kitap kafe, folklor ve oyun salonları, basketbol ve voleybol oyun sahası, sahne, giyinme odaları ile mescit ve kütüphanenin yer aldığını kaydetti.

 

 

Mezitli İlçesindeki 22 dekar alan üzerinde yapım çalışmaları devam eden “Engelsiz Yaşam Merkezi” inşaatında da incelemelerde bulunan Vali Pehlivan tesisle ilgili şu bilgileri verdi; “Özel gereksinimli bireylerimizin, çocuklarımızın, gençlerimizin eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunabilmeleri için planlanan merkezimizde; spor salonu, yüzme havuzu, atölye derslikleri, eğitmen odası, yemekhane, mutfak, sığınak, revir, toplantı ve okuma salonları ile Mezitli’de yaşayan vatandaşlarımızın da spor yapabilecekleri, 750 kişilik tribün ve 4 soyunma odasına sahip sentetik çim yüzeyli futbol sahası ile açık spor alanları bulunuyor” (Haber Merkezi)