Aykanat tek sayı ile kazandı: 74-73 | Güney Gazetesi Mersin

Aykanat tek sayı ile kazandı: 74-73

Aykanat tek sayı ile kazandı: 74-73


HASAN KÜÇÜK

 

Türkiye Basketbol 2.Ligi Play-Off eleme turunda Mersin ekibi Aykanatspor Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada Ege Üniversitesini 1 sayı farkla mağlup etti.

Maça her iki takımda etkili başladı. Aykanatspor hücumda Fatih Kızılca, Ömer Bes ikilisiyle pota altında etkili olup rahat sayı bulsa da rakip takım Ege Üniversitesi de takım oyunuyla hücumda başarılı olunca maçta skor eşit şekilde ilerledi ve periyodun ortasında Aykananspor 11-10 öne geçti ve ilk periyodu da 1 sayı önde 18-17 skorla kapattı.

 

AYKANAT DEVREREYİ 7 SAYI FARKLA ÖNDE BİTİRDİ

İkinci periyoda iyi başlayan Aykanatspor hücumda ve savunmada iyi bir performans gösterse de rakip takımın da hücumda sayı üretmesiyle Mersin ekibi farkı açmakta zorlandı. Daha sonra skor üstünlüğünü eline alan Aykanat ikinci periyodu 7 sayı önde 47-40 önde bitirdi.

 

 

ÜÇÜNCÜ PERİYODU 3 SAYI GERİDE KAPATTI

Üçüncü periyotta kıran kırana geçen mücadelede skor avantajı birçok kez el değiştirdi. Aykanatspor periyodun ortalarında 53-51 lik skorla 2 sayı önde olsa da skoru koruyamadı ve üçüncü periyodu 3 sayı geride (55-58) bitirdi.

 

TEK SAYI İLE KAZANABİLDİ

Son periyotta da kıran kırana mücadele hız kesmeden devam etti, skor avantajı sürekli el değiştirdi. Aykanatspor hücumda pota altında ve üç sayı çizgisi etrafında takım oyunuyla iyi bir hücum performansı sergilese de savunma tarafında faul sorunu yaşadı ve Anıl Sungur 5 faul ile oyun dışı kaldı. Aykanat’ın diğer uzun oyuncusu Fatih Kızılca ise 4 faul ile faul sınırında oynarken diğer bir uzun oyuncusu Ömer Bes ise topa müdahale ederken el orta parmağının çıkması sonucu maça devam edemedi. Aykanat periyodun ortalarında 60-66 skorla 6 sayı geriye düşse de mola sonrası toparlandı ve maçın son saniyesine kadar üstün bir performans sergileyerek 1 sayı önde 74-73 maçı kazanmasını bildi.

Aykanatspor’da Fatih Kızılca 17 sayı 11 riband ile maçın yıldızı olurken Berkay Kutlu 16, Ömer Bes 14 sayı ile çift haneye ulaşan isimler oldu.