Emlakçılar Odası’ndan dolandırıcılık uyarısı | Güney Gazetesi Mersin

Emlakçılar Odası’ndan dolandırıcılık uyarısı

Sosyal medya üzerinden dolandırıcıların yanıltıcı kiralık daire ilanı koyarak yurttaşlardan kapora aldıklarına dikkat çeken Mersin Emlakçılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Sinan Canpolat, Mersinlileri kaçak emlakçılar konusunda uyardı.

Emlakçılar Odası’ndan dolandırıcılık uyarısı


ZELİHA ÖZİPEK

Mersin Emlakçılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Sinan Canpolat, kaçak emlakçılara karşı uyardı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Canpolat, “Mersin Emlakçılar Odamıza son günlerde, üyelerimizden, meslektaşlarımızdan, vatandaşlarımızdan sıkça sosyal medya mecralarında internet dolandırıcılığı ile ilgili aldığımız şikayetler üzerine bu bilgilendirmeyi gerekli bulduğumuzu içtenlikle belirtiyorum” dedi.

Dolandırıcıların internet üzerinden süslü, cazip, yanıltıcı kiralık ve satılık daire daire ilanları paylaştıklarına dikkat çeken Canpolat, “Bu dolandırıcılar ‘sırada başka müşteriler var, hesaba kapora olarak havale yaparsanız sizi önceliğe alırız’ gibi söylemlerde bulunuyor. Hiçbir dolandırıcının sizin dişinizden tırnağınızdan artırarak biriktirdiğiniz paranızı gasp etmelerine müsaade etmeyin. Şüphelendiğiniz kendisini emlakçı olarak tanıtan yetki belgesiz kaçak emlakçıların ilanlarına ve dolandırıcıların tuzaklarına düşmeyin. Şüphelendiğiniz durumlarda Mersin Emlakçılar Odamıza, Mersin Ticaret ve Sanayi Odamıza, Mersin Ticaret İl Müdürlüğüne, Vergi Dairesi Başkanlığına, İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğüne ve cumhuriyet savcılıklarımıza vakit geçirmeden şikayet edin” diye konuştu.