Cansu ve Gamze’den halterde büyük başarı | Güney Gazetesi Mersin

Cansu ve Gamze’den halterde büyük başarı

Cansu ve Gamze’den halterde büyük başarı


Ermenistan’da 40 ülkeden 172 kadın, 146 erkek toplam 318 sporcunun katılımı ile gerçekleşen Büyükler Avrupa Halter Şampiyonasının ilk gününde 45 kilo kadınlarda Cansu Bektaş ve Mersinli sporcu Gamze Altun podyuma çıktı. Milli sporcularımız ilk günü 3 altın ve 1 gümüş madalya ile tamamladı.

Milli sporcu Cansu Bektaş, koparmada 72, silkmede 90 ve toplamda 162 kilo ile 3 Avrupa gençler rekoru kırarak 3 altın madalya birden kazandı ve Avrupa şampiyonu oldu.

Bu sıklette yarışan Mersinli milli sporcu Gamze Altun ise koparmada 63 kiloluk kaldırışıyla 5. sırada, silkmede ise 89 kilo ile gümüş madalyanın sahibi oldu. Gamze Altun toplamda 152 kilo ile Avrupa 4’üncüsü olma başarısı gösterdi.

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Halter Antrenörümüz İsa Makal, "Tarsus ilçemizde kendi bünyemizden yetiştirdiğim sporcum Gamze Altun Ermenistan’da devam eden "Büyükler Avrupa Halter Şampiyonası'nda" 45 kg sıkletinde Avrupa 2'ncisi olarak Gümüş madalya kazanma başarısını gösterdi. Çok mutlu ve gururluyum ilimizde Halter branşında kadınlarda ilk madalyamızı Gamze ile aldık, sporcumun gözlerinden öpüyor başarılarının devamını diliyorum. Ayrıca bizlerden desteklerini esirgemeyen başta Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Ökkeş Demir'e, Tarsus İlçe Müdürümüz Memet Öztürk'e ve Federasyon yetkililerimize teşekkür ediyorum" dedi. (Haber Merkezi)