Yeşil Sol Partiden MGC’ye ziyaret | Güney Gazetesi Mersin

Yeşil Sol Partiden MGC’ye ziyaret

Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili adayları, Mersin Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Ziyarette açıklamalarda bulunan Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili adayı Esra Ergüzeloğlu , mecliste 361 milletvekili çıkarmanız önemine değinerek, “Biz Anayasa’yı değiştirmek istiyoruz ve yasalarda söz hakkımızın olmasını istiyoruz” dedi.

Yeşil Sol Partiden MGC’ye ziyaret


ZELİHA ÖZİPEK


 Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili adayı Esra Ergüzeloğlu ,Emek ve Özgürlük İttifakın bir seçimle sınırlı ittifak olmadığını söyledi. Mecliste 361 meclis üyesinin önemine dikkat çeken Ergüzeloğlu,  “Emek ve Özgürlük İttifakı sadece seçimle sınırlı bir ittifak değil. Biz hiçbir zaman böyle bakmadık. Milletvekili çıkarmak çok önemli ve biz Anayasayı değiştirmek istiyoruz. 361’i ulaşan meclis kompozisyonu yaratmak istiyoruz yoksa Anayasa’yı değiştirmezsek cumhurbaşkanı ve milletvekili seçmenin bir anlamı kalmayacak. Onun dışında yasalarda söz hakkımızın olmasını istiyoruz. Dolayısıyla ittifak bizim güçlenmemiz için seçim öncesi, seçim sırası ve seçim sonrası perspektifimizdir. Dolayısıyla arkadaşlarımız kendilerini güçlendirmek istiyor” dedi.

 

“SEÇMENLERE ULAŞIM DESTEĞİ SAĞLAYACAĞIZ”

 

Depremden dolayı Mersin’e göç eden ancak seçmen kaydını Mersin’e taşımayan seçmenlere yönelik çalışmalarından bahseden Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili adayı Ali Bozan, seçmenlerin oy kullanabilmesi amacıyla ulaşım desteği vereceklerini söyledi.

 

 

Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de seyyar seçmen komisyonunu güçlendireceklerini ifade eden Bozan, “Depremden kaynaklı kentimize göç eden ve seçmen kaydını Mersin’e almış insanlarımız içinde birinci parti olacağımızı inanıyorum. Birde depremden ötürü buraya gelen ve seçmen kaydını almamış depremzedeler var. Onlarla ilgili bizim çalışmamız var. Seyyar seçmen komisyonumuz var ve bu seçimde bu komisyonumuz daha güçlendireceğiz. Adıyaman’dan gelmiş burada yaşayan ama seçmen kaydı Adıyaman’da olan seçmenlere bizim ulaşım desteği sağlayacağız” diye konuştu.