Kitaplar turizme ışık olacak | Güney Gazetesi Mersin

Kitaplar turizme ışık olacak

Mersin Üniversitesinden akademisyenlerin bilimsel çalışmalarıyla katkı sunduğu ve 20 kitaptan oluşan Mersin Turizmine Yol Gösteren Kitaplar turizme ışık tutacak.

Kitaplar turizme ışık olacak


Toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak, halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak, turizm ve kültür değerlerini tanıtmak ve turizmi geliştirmek amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında Turizm Haftası kutlanıyor. Mersin Üniversitesi (MEÜ) Turizm Fakültesi’nin önderliğinde hazırlanan ve çeşitli fakültelerden akademisyenlerin bilimsel çalışmalarıyla katkı sunduğu Mersin Turizmine Yol Gösteren Kitapların lansmanı düzenlendi.

 

“KİTAPLAR MERSİN’E ÖNEMLİ KAZANIMLAR SAĞLAYACAK”

 

Etkinlikte ilk olarak Mersin turizmi için hazırlanan tanıtım filmi konuklara izletildi. Ardından açılış konuşması için söz alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, "Turizm Haftası'nı kutluyorum. Emeklerinize sağlık. Çok güzel çalışmalar olmuş. Bu kıymetli çalışmalarla, Mersin önemli kazanımlar sağlayacaktır" dedi.

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Atasoy ise, "Her yıl 15 ile 22 Nisan arasında kutlanan Turizm Haftası'nın kutlanmasının amacı farkındalık yaratmak ve yenilikleri, değişiklikleri bir şölen havasında aktarmak. Turizm, küreselleşmeyi ve ekonomik, toplumsal açıdan yakınlaşmayı etkileyen önemli bir faktördür. Ülkelerin bütçelerinin dengelenmesinde önemli bir yere sahiptir. Turizm plânlamaları devlet tarafından yapılır. Finansman ve bitirilmesi özel sektör tarafından gerçekleştirilir. Mersin, tarihi ve coğrafi açıdan önemli şehirler arasında bulunmaktadır" ifadelerini kullandı. Konuşmasında Mersin'in önemini çeşitli yönlerden katılımcılara aktaran Prof. Dr. Ahmet Atasoy, toplam 20 kitaptan oluşan bu çalışmanın önemine değindi.

 

 

 

AKADEMİSYENLER YAPTIKLARI ÇALIŞMALARI ANLATTI

 

Konuşmaların ardından çalışmaya bilimsel yönden katkı sunan akademisyenlerin konuşmacı olarak yer aldığı panellere geçildi.

MEÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Atasoy'un hem konuşmacı hem moderatör olarak yer aldığı ilk panelde; Prof. Dr. Ahmet Atasoy gerçekleştirilen çalışmayla ilgili genel bilgiler verirken Fen Fakültesinden Prof. Dr. Gökhan Coral doğadaki kuş gözlemciliği fotoğraflarını sundu.

Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu'ndan Prof. Dr. Serap Ergene ekoturizm ve Mersin konusundaki çalışmasıyla, Fen Fakültesinden Doç. Dr. Yusuf Hüseyinoğlu ise kelebek çeşitliliği hakkındaki çalışmasıyla projeye katkılarını anlattı.

Turizm Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Sevda Birdir'in moderatörlüğünü yaptığı panelin ikinci oturumunda ise Turizm Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Sevda Birdir Mersin'in kıyı turizmi, Doç. Dr. Tuba Pala Morkoç mağara turizmi, Doç. Dr. Sabri Arıcı ise arkeoloji turizmi konulu çalışmasıyla bu projeye katkılarını belirten konuşmalar gerçekleştirdi.

Turizm Fakültesinden Doç. Dr. Lale Yılmaz'ın moderatörlüğünü yaptığı üçüncü ve son oturumda ise Doç. Dr. Lale Yılmaz "Mersin'de Kültürel Miras", Dr. Öğr. Üyesi Çağrı Saçlı "Kuşların Gözünden Mersin- Mersin Hava Sporları ve Turizm", Türk Dili Bölümü'nden Öğr. Gör. Döndü Can yayla turizmi ve Turizm Fakültesinden Öğr. Gör. Kerem Kardaş ise kruvaziyer turizmi hakkındaki çalışmalarını detaylı bir şekilde katılımcılara aktardı. (Haber Merkezi)