“Play-off maçları lig usulü olmalıydı” | Güney Gazetesi Mersin

“Play-off maçları lig usulü olmalıydı”

Anamur Belediyespor Teknik Direktörü Durusoy’dan eleme usulü oynatılacak BAL 2. ve 7. Grup maçları için eleştiri geldi;

“Play-off maçları lig usulü olmalıydı”


HASAN KÜÇÜK

 

Ülkemizi sarsan deprem felaketi nedeniyle oynatılmayan Bölgesel Amatör Lig (BAL) 2. ve 7. Gruptan TFF 3. Lige Yükselecek takımın belirleneceği 1. Kademe Play-off maçlarının fikstür çekimi geçtiğimiz günlerde yapılmıştı. Mersin’in 2 takımının yer aldığı 7. Grup maçları Konya’da oynatılmasına karar verilirken eleme usulü yapılacak maçlarda Adana Vefaspor ile eşleşen Anamur Belediyespor ilk maçını 2 Mayıs’ta oynanacak.

Anamur Belediyespor Teknik Direktörü Ali Haydar Durusoy, kuralar çekildiğini, çıkıp oynayarak ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını başka çarelerinin olmadığını söyledi.

İlk maçlarını yapacakları Vefaspor’un genç, dinamik, savunmayı iyi yapan bir takım olduğunu ifade eden Durusoy, “Alt yapısı iyi. Bu futbol ne olacağı belli olmaz. Baştan sona işi sıkı tutuyoruz. İnşallah bizim için iyi olur. Bütün takımlar play-offlarda sürpriz yapabilirler. Her şey olabilir” diye konuştu.

Vefaspor ile yapacakları maçın galibinin Araban Belediyespor ile oynayacağını anlatan Durusoy, “Araban maçının galibi de Silifke-Gaziantep Gücü’nün galibi ile karşılaşacak” dedi.

 

AYLARDIR BEKLETMEK YERİNE KEŞKE LİG USULÜ OYNATSALARDI”

Eleme usulü olması nedeniyle 5 takım olmasının adaletsizlik oluşturup oluşturmayacağı yönündeki soruya Durusoy, “Adaletsizlik şurada var. 5 takım olduğu zaman adaletsizlik başlıyor. 5 takımı katıyorsanız bunu lig usulü yapmanız gerekir. Ya da eşit olması için 4 takım arasında play-off oynatacaksınız. Biz lig usulü olmasını istiyorduk. Mantıklı olanı da o zaten. Federasyon aylardır bekletti şimdi apar topar oynatmaya karar verdi. Madem yapacaktınız başka gruplar oynuyor. Bizleri de lig usulü oynatsaydınız. Bu zamana kadar fikstür için bekletmeye gerek yok ki. Maçlar zaten aylar önce bitmiş. Karar verilmiş. Bir yere götür hepimizi lig usulü tek devreli oynat. Beklet finali sonra oynak sıkıntı yok” şeklinde konuştu.

 

“HEDEFİMİZ 3.LİG”

İklim olarak serin olması nedeniyle maçların Konya’da oynanması kararının iyi olduğunu kaydetti.

Play-off için iddialı olduklarını anlatan Durusoy şunları söyledi: “Böyle bir şans doğmuş değerlendirmek istiyoruz. O çıktı bu çıktı diye bir sıkıntımız yok. Bir takım çıkacaktı. Bizim rakibimiz Vefaspor oldu. Çıkıp oynayıp yenmek istiyoruz. Bu futbolda her şey olabilir. Herkese saygılıyız ama kazanıp 3. Lige çıkmak istiyoruz. Hedefimiz bu.”