“Ciddi bir avantaj kaybettik” | Güney Gazetesi Mersin

“Ciddi bir avantaj kaybettik”

Hacettepe 1945 Spor ile 1-1 berabere kalan Yeni Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Ersin Aka, kazanmaları gereken maçta 1 puan alabildiklerini söyledi.

“Ciddi bir avantaj kaybettik”


HASAN KÜÇÜK

3 hafta üste berabere kaldıktan sonra Şile Yıldızspor’u 4-0 mağlup ederek taraftarını sevindiren Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu, 29. Hafta karşılaşmasında ise Hacettepe ile oynadığı maçta yine 1-1 berabere kalarak taraftarını üzdü. Yakın takipçisi 52 Orduspor’un puan kaybettiği haftada arayı açma fırsatını değerlendiremeyen Yeni Mersin İdman Yurdu, bayramın 3. günü oynayacağı Karbel Karaköprü Belediyespor maçı hazırlıklarına başladı. Kırmızı lacivertliler 52 Orduspor’u 1-0 yenerek 53 puanla 2. sıraya yükselen Şanlıurfa temsilcisini yenerek puan farkını açmak istiyor.

Yeni Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Ersin Aka, Hacette  1945 maçının zor geçeceğini daha öncede söylediklerini hatırlatarak “Ankara temsilcisi 1 puan için mücadele etti. Normalde maçlarını çim saha olan Yenikent’teki Osmanlı stadın oynuyorlardı. Ama maçı Çubuk’taki sentetik sahaya aldırdılar” şeklinde konuştu.

 

İLK YARI İSTEDİĞİMİZ GİBİ BİR MAÇ OLMADI

Maça sok bir gol yiyerek başladıklarını ifade eden Aka, “Çok kötü bir zeminde oynadık. Arkasından 10. Dakikada Ferhan Evren hiç beklemediğimiz bir anda sakatlandı ve oyun dışı kaldı. Bu nedenle oyuncu değişikliğe gittik. İlk yarı maalesef istediğimiz gibi bir maç olmadı” dedi.

 

KAZANMAMIZ GEREKİYORDU

İkinci yarı toparlanarak kendi hüviyetimize büründüklerini belirten Aka, “İyi de oynadık golü de bulduk. 2 tane net gol pozisyonumuz var atamadık. Ama rakip oynamayı düşünmedi ve bizi de oynatmadı. Benim üzüntüm bu maçta hakemle alakalı. Yani maçın uzatmasına 20 dakika verse az gelirdi. Kaleci özellikle 15-20 dakika zaman çaldı. 6 dakika uzatma veriyor onu da 4 buçuk dakika oynatıyor. Bu anlamda üzgünüz. Sonuç olarak baktığımızda aradaki 5 puanı koruduk ama ciddi bir avantajı kaybettik. Orada kazanmamız gerekiyordu” diye konuştu.

 

“KARAKÖPRÜ’YÜ YENERSEK ŞAMPİYONUZ”

Mersin’e geleli 8-8 buçuk ay olduğunu ve bu takım 25 haftadır lider olduğunu vurgulayan Aka şöyle devam etti: “Hafta sonu Karbel Karaköprü Belediyespor maçı var. Bu maçı kazanırsak inşallah şampiyonuz.”