Hedef lig şampiyonluğu | Güney Gazetesi Mersin

Hedef lig şampiyonluğu

Çekya’nın başkenti Prag’da oynanan Euro League Women finalinde Fenerbahçe’ye yenilerek Avrupa 2. olan Mersin Yenişehir Belediyesi (ÇBK) Süper Lig şampiyonluğuna odaklandı.

Hedef lig şampiyonluğu


HASAN KÜÇÜK

 

Çekya’nın başkenti Prag’da oynanan Euro League Women Finalinde Fenerbahçe’ye yenilmesine rağmen tarihinde ilk defa Eurolig’de finale kalarak Avrupa 2.si olan Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi Mersinlilerin gururu oldu. Çok sayıda televizyon tarafından yayınlanan maçlarda ekibimiz, Mersin’in adını dünyaya duyurdu. Eurolig maçını ardık geride bırakan turuncu lacivertliler Kadınlar Basketbol Süper Ligi (KBSL) şampiyonluğu için Ramazan Bayramının birinci ve ikinci günü Mersin’de oynayacağı play-off maçlarına kilitlendi.

ÇBK Genel Menajeri Ender Ünlü, Güney’e yaptığı açıklamada, tarihlerinde ilk defa Eurolig’de final four oynayarak Avrupa’nın en iyi ikinci takımı olduklarını söyledi. Rakiplerinden bu kupayı 5-6 kez almış olanların bulunduğunu ifade eden Ünlü, “Final oynadığımız Fenerbahçe bile 9 kez katılmış ve 5’inde final oynamış ve ilk defa Avrupa kupası kazandı. Defalarca kupayı almasına ve yıllardır final oynamış takımlar kendilerini avantajlı gördü ve kupayı almak istedi. Bizde en büyük adaylardan biri idik” şeklinde konuştu.

 

 

“OYUNA BİR TÜRLÜ ADAPTE OLAMADIK”

Final maçında Fenerbahçe karşısında bir türlü oyuna adapte olamadıklarını ve oyunlarını sahaya yansıtamadıklarını ifade eden Ünlü, “Rakibimiz dünyanın en iyi kadrosuna sahip takımlardan bir tanesi. Çok önemli oyuncuları, dünya yıldızları var. Çok yüzdeli oynadılar ve çok sert savunma yaptılar. Dolayısıyla maçı kaybettik. Maçı kaybettiğimiz için üzgünüz ama Avrupa ikinciliği için gururlu ve mutluyuz” dedi.

 

“ŞAMPİYON OLMAK İSTİYORUZ”

İşlerinin bitmediğini asıl hedeflerinin KBSL şampiyonluğu olduğunu vurgulayan Ünlü, “Bayramın birinci ve ikinci günü Kadınlar Basketbol Şampiyonluğu final maçımız var. Finalde Fenerbahçe-Galatasaray arasında oynanacak yarı final maçının galibi ile Mersin’de karşılaşacağız. Galatasaray-Fenerbahçe maçı 3. seriye kalırsa Mersin’de oynayacağımız final maçı 2 gün sarkacak. Rakibimiz kim olursa olsun tüm konsantremiz oraya. 5’li seride 3 maçı kazanarak şampiyonu olmak istiyoruz. Rakibimiz kim olursa olsun İlk 2 maçı burada  sonraki 2 maçı deplasmanda yapacağız. Seride durumu 3-0 yaparsak şampiyon olacağız. Seride durumun 2-2 olması durumunda normal sezonu lider bitirdiğimiz için ev sahibi avantajımız bulunması nedeniyle 5. maçı yine Mersin’de oynayacağız” diye konuştu.

 

“TAKIMINIZLA GURUR DUYUN BİZİ DESTEKEYİN”

Mersinlilerden Avrupa ikincisi olan takımları ile gurur duymalarını isteyen Ünlü şöyle devam etti: “Salona gelerek Süper lig şampiyonluğu maçlarında bizi yalnız yalnız bırakmasınlar. Seyirci desteği ile buradaki maçlarda seriyi 2-0 yapmak istiyoruz.”