“Mersin Limanı ihracat merkezi olacak” | Güney Gazetesi Mersin

“Mersin Limanı ihracat merkezi olacak”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Zafer Partisi Mersin İl Binasının açılışı için Mersin’e geldi. Zafer Partisi Mersin İl Binasının açılışından sonra Mersin Limanı ve Atatürk Parkıyla ilgili açıklamalarda bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ,  Mersin Limanı ve İskenderun limanıyla birlikte Türkiye’nin Orta Doğu’ya ve Avrupa’ya açılan yeni ihracat merkezi olacağını söyledi.

“Mersin Limanı ihracat merkezi olacak”


MAYSA DERYAYEVA


Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, öngörülen İstanbul depremi öncesinde Anadolu’da yeni sanayi ve ticaret koridorunun oluşturulması gerektiğini belirtti.

Özdağ, “Zafer Partisi Türkiye’de sanayileşmenin Marmara bölgesi ve İstanbul’da toplanmasını Türkiye’nin kalkınmasının yavaşlaması ve tehdit altına girmesi olarak görüyor. Bundan dolayı İstanbul’da hızla depreme yaklaşan bu kentimizdeki sanayinin Anadolu’da oluşturacağımız dört yeni sanayi ve ticaret koridoruna yönlendirilmesi gerekli olduğunu düşünüyoruz. Bunlardan bir tanesi de Konya’dan başlayıp Mersin’den Mardin’e kadar uzanacak GAT bölgesinde içine alacak bölge olacak. Bu bölge Türkiye’nin yeni ortak ölçekli sanayi, tarım ve tarıma dayalı sanayinin merkezi olarak şekillenecek. Mersin Limanı İskenderun limanıyla birlikte Türkiye’nin Orta Doğuya ve Avrupa’ya açılan yeni ihracat merkezi olacak” dedi.

 

 

“MERSİN HALKININ ELİNDEN ATATÜRK PARKINI ALAMAYACAKSINIZ”

 

Mersin Limanın Atatürk Parkına doğru genişlemesine karşı olduğunu ifade eden Özdağ, konuyu yakından takip ettiklerini ve söz konusu projenin yaptırmayacaklarını açıkladı.

Atatürk Parkının Mersin’in yegâne yeşil parkı olduğuna dikkat çeken Özdağ, “Mersin’in kalkınmasının, gelişmesinin önünde bazı lobiler ve dış çevreler, sermaye odakları var ki bu kentin kendi halinde gelişmesinin bile önünde duruyorlar. 9 ve 10’uncu Kalkınma Planında yeni ana konteyner aktarma planı hazırlanmış, daha sonra bunu Kalkınma Planından kaldırdılar ve şimdi bu limanda etkin olan 3 şirket üzerinden bu parkıda ve Mersin’in yegâne yeşil alanı tehlike yaratacak bir yapılanma öngörüyorlar. Buna Zafer Partisi olarak karşı olduğumuzu ifade edeyim ve konuyu yakından takip ediyoruz. Bunu yaptırmayacağız, Mersin’e ve Mersin halkına bu kötü yapamayacaksınız. Mersin halkının elinden bu parkı alamayacaksınız” ifadelerini kullandı.

 

 

“Nebati’nin adaylığı talihsizlik”

 

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, milletvekili seçimlerinde Mersin’den aday gösterilen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin adaylığını değerlendirdi.

AKP Mersin Milletvekili adayı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin adaylığının bir talihsizlik olduğunu ifade eden Özdağ, “Her kentin talihsizlikleri vardır. Nebati de Mersin’in talihsizliklerinden Türkiye’nin talihsizliklerinden bir tanesidir. Millet aç, onlar Togg’la övünüyorlar. Mersin’in metro sorunu Nebati’nin milletvekili olmasıyla çözülmez çünkü seçim bittiğinden Hazine ve Maliye Bakanı olmayacak. AKP iktidarda olmayacak. Önce ayaklarımızdaki bağdan kurtulmamız lazım. Nedir ayağımızdaki bağ. 13 milyon sığınmacı ve kaçak. Mersin’de bir buçuk yıl önce bizdeki sayı 421 bin Suriyeliydi ve şimdi o sayı arttı. Onun dışında başkalar geldi. Mersin artık bu yükün altında eziliyor. Mersin’e yazık oluyor. Böyle bir Mersin istiyormusunuz? Türkiye göçmenistan olsun mu yoksa Türkiye Türkiye olarak kalsın mı? Temel meselemiz budur” dedi.

 


  “Mersin Limanı ihracat merkezi olacak”