MİY çifte bayrama hazırlanıyor | Güney Gazetesi Mersin

MİY çifte bayrama hazırlanıyor

Geçen hafta Hacettepe 1945 Spor ile 1-1 berabere kalarak avantaj kaybeden Yeni MİY bayramın 3. günü yakın takipçilerinden Karbel Karaköprü Belediyespor’u konuk edecek. Teknik Direktör Ersin Aka, çifte bayram yaşamak istediklerini ifade ederek taraftarları maça davet etti.

MİY çifte bayrama hazırlanıyor


HASAN KÜÇÜK

TFF 3.lig 1. Grupta 58 puanla liderliğini sürdüren Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu, Ramazan Bayramının 3. Günü oynanacak 30. Hafta karşılaşmasında 53 puanlı 3 takım arasında averajla 2. sırada yer alan Şanlıurfa temsilcisi Karbel Karaköprü Belediyespor’u ağırlayacak. Kırmızı lacivertliler şampiyonluk yolunda çok önemli olan bu maçı kazanarak Mersinlilere çifte bayram yaşatmak istiyor. Yeni MİY maçın hazırlıklarını Macit Özcan tesislerinde sürdürüyor. Teknik Direktör Ersin Aka, Güney’e yaptığı açıklamada, takımın başına geçtiği 8 buçuk aydan beri herkesin geçen yılki Ordu maçındaki seyirci desteğinden bahsettiğini söyledi.

 

 

“MERSİN’İN KURTULUŞU GİBİ BİR GÜN OLACAK”

Geçen yıl Yeni Mersin İdman Yurdu ile 52 Orduspor arasında play-off yarı final maçı oynandığını hatırlatan Aka, “Herkes geldiğimizden beri o maçta taraftarın stadı nasıl doldurduğundan bahsediyor. Bence bu sezon şampiyon olacağımız maç Karbel Karaköprü maçı. Biz bu maçı kazanırsak geriye kalan 4 maçımızdan 7 puan bizi şampiyon yapıyor ki 4 maçın ikisini biz büyük ihtimal küme düşmüş takımlarla oynayacağız. Karaköprü maçı ile ilgili geçen yılki Ordu maçına gelen herkesi tekrar harekete geçirmeliyiz. O gün Mersin’in kurtuluş günü gibi bir gün olacak. Bayramın 3. gününe denk geliyor. Şehir olarak camia olarak çifte bayram yaşayacağımız bir gün olacak. Gerçekten çok önemli bir maç” dedi.

 

 

“İZLEYENLERİN ZEVK ALACAĞI BİR MAÇ OLACAK”

Karaköprü’nün iyi bir takım olduğunu ve oynamaya çalıştığını anlatan Aka şunları söyledi: “Bizim gibi bir takımla oynayacağız. Bu da bizim için bir avantaj. Keyifli bir maç olacağını düşünüyorum. Geçmişte oyunu çirkinleştiren bizi oynatmamaya çalışan takımlarla maçlar yaptık. Ancak bu maç öyle bir maç olmayacak. Oyununda güzel olacağını düşünüyorum. Maçı izlemek için gelenler seyir zevki alacağını düşünüyorum.”