"Eurolig geride kaldı oyuncularımızı Süper Lig finaline hazırlıyoruz" | Güney Gazetesi Mersin

"Eurolig geride kaldı oyuncularımızı Süper Lig finaline hazırlıyoruz"




HASAN KÜÇÜK

 

Çukurova Basketbol Kulübü ( ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi Başantrenörü Roberto Iniguez, Eurolig'i geride bıraktıklarını, artık Süper Lig finaline yöneldiklerini kaydetti.

ÇBK Genel Menajeri Ender Ünlü, Başantrenörü Roberto Iniguez ve Kaptan Esra Ural Topuz külüp tesislerinde basın toplantısı düzenledi. Finalde iyi mücadele edemediklerini ifade eden Başantrenör Roberto Iniguez Avrupa ikincisi oldukları için mutlu olduğunu söyledi. Yıllardan Eurolig'de mücadele eden bu yıl 3. olan İtalyan takımı Famila'nın ülkesinde kahraman gibi karşılandığını anlatan Iniguez, kendilerinin başarısız gösterilmemesi gerektiğini asıl kahramanın ÇBK'nın olduğunu söyledi.

Eurolig'i geride bıraktıklarını artık Cumartesi oynayacakları Süper Lig finaline odaklandıklarını anlatan Iniguez, Süper lig finalinde karşılaşmayı bekledikleri Fenerbahçe'ye karşı daha önce kazandıkları ve kaybettikleri maçları unutmaları gerektiğini kaydetti; Iniguez, "Çünkü şu anda iki takımın daha durumu çok farklı. Onlarla çok farklı bambaşka bir seri oynayacağız. İlk maçı Cumartesi günü yapacağız kazanırsak bizim için çok iyi olacak. Onların rotasyonu bizden daha fazla. Kime karşı yarışacağımızı biliyoruz. Oyuncularımızı fiziksel ve duygusal olarak hazırlıyoruz" şeklinde konuştu.

 

 

KAPTAN TOPUZ: SÜPER LİG FİNAL MAÇINDA ÇIKAP SAVAŞACAĞIZ

Takım Kaptanı Esra Ural Topuz ise Eurolig finalinde daha daha bir mücadele etmeyi beklediklerini ancak olmadığini söyledi. Topuz, "Basketbol böyle bir şey. İniş çıkışları oluyor. Artık önümüze bakacağız. Bu maçlarda daha önce Fenerbahçe ile kaybettiğimiz ve kazandığımız maçlardan daha farklı bir senaryo olacak. Çünkü hiçbir şey aynı değil. Takımımızın hazır olduğunu düşünüyorum. Dün sahaya geldiğimizde biraz zorlandık ama bugün daha iyiydik Türkiye'deki maçları erken bitirmemizin bizim için avantaj olduğunu düşünüyorum. Kafamızı toparlanmamız için bir zaman oldu. Bizde koçumuzun da yönlendirmesiyle en iyi şekilde sahaya çıkıp savaşacağımızdan eminim" dedi.

 

"ŞEHRİMİZ BİZE YETERİNCE SAHİP ÇIKMIYOR"

Bir basın mensubunun gerek sponsor gerek seyirci olarak Mersinlilerden gerekli desteği alıp alamadıkları yönündeki soruya cevap veren Genel Menajer Ender Ünlü ise şunları söyledi: "Ülkemizde ve şehrimizde spor deyince sadece futbol akla geliyor. Özellikle kadınların yaptığı branşlar amatör branşmış, yerel liglerde oynanıyormuş gibi düşünülüyor o gözle bakılıyor. Biz ulusal ve dünya basından çok güzel övgüler alıyoruz. Mersindeki insanlarımızdan ise nasıl kaybettik diye yergiler alıyoruz. Sanki her gün Avrupa'dan final oynuyorlarmış da her sene Avrupa finalinde ülkemizin bütün kulüplerinin Avrupa kupası alıyormuş ve sanki müzeleri kupalarla dolu imiş gibi. Herkesin önem verdiği futbola bakalım Galatasaray'ın UEFA kupası'ndan başka kupamız yok. Basketbola bakınca erkekler belli bir ivme yakaladı. Kadınlarda Fenerbahçe 5 kez final oynadı ve bu yıl kupayı aldı. Biz 2017'de kurulduk kurulduğumuzda bir planlama yaptık. Bu planlama doğrultusunda ilerliyoruz. Planlama doğrusuna aksayan tek noktamız şehrimizde sahip çıkma noktası. Üzülerek söylüyorum ki şehrimiz bize yeterince sahip çıkmıyor. Bizim geçen yıl oynadığımız Euro cup final four ve bu sene oynadığınız Euroleague finali şu an Avrupa'da şampiyon olmuş ülkesinde 16 en iyi takımın ikincisi olduk. Bunun ilk ikisi Türk takımıydı bu büyük bir gurur. Finalde 120 yıllık bir kulübe karşı falan oynadık. Bu finalde de tek üzüldüğümüz sergilediğimiz oyun tarzı. Biz Mersin seyircisini Euroleague ikinciliğini küçümseyecek bir duruma getirmişiz."