Çocuklardan anlamlı gösteri | Güney Gazetesi Mersin

Çocuklardan anlamlı gösteri

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda gösteri yapan çocuklar, depremden etkilenen illeri unutmadı.  Farklı okulların öğrencilerinin aynı koreografide yer aldığı gösterinin sonunda öğrenciler depremden etkilenen illerin isimlerini taşıyan pankartlar ve Türk bayraklarını açtı. Çocukların bu hareketi töreni izleyen herkesi duygulandırdı.

Çocuklardan anlamlı gösteri


ELVAN KONUK

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin TBMM’nin kuruluşunun 103'inci yıl dönümü, Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle kutlandı.

Sabah saat 09.00’da Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ve 2 öğrenci tarafından Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan tören, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu’nun seslendirdiği şarkılarla devam etti.

Konserin ardından başlayan resmi törene, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve protokol üyeleri katıldı.

 

“SİZLERDEN ÇOK ŞEY BEKLİYORUZ ÇOCUKLAR”

 

Törende konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, “23 Nisan 1920 demokrasi tarihimizin taçlandığı, milletimizin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin (TBMM) açıldığı gündür.  TBMM’nin ilk başkanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir diyerek millet egemenliğine dayanan bir demokrasi anlayışının temelini atarken geleceğimizin teminatı olan siz çocuklarımıza bu bayramı hediye etmiştir. Atamızın ifade ettiği gibi sizlerden çok şey bekliyoruz çocuklar” dedi.

“ÇOCUKLARA EN KIYMETLİ MİRASIMIZI BIRAKIYORUZ, ULUSAL BAĞIMSIZLIĞIMIZI”

 

İstiklal mücadelesinde gösterilen azim ve kararlılığın Türkiye’ye ilham kaynağı olmaya devam ettiğini vurgulayan Koca, çocukların atalarından devraldığı mirasa her koşulda sahip çıkacaklarına inandığını söyledi. Koca, “Ne mutlu bize ki evlatlarımızı milli ve dini değerlerimizle köklerine sıkı sıkıya bağlı ve bir o kadar da yüzü bilime, teknolojiye ve geleceğe dönük olan bir eğitim anlayışıyla yetiştiriyoruz. Ne mutlu bize ki devletimiz ve milletimizle el ele acıyı da mutluluğu da hem birlikte kucaklayabiliyoruz. Ne mutlu bize ki yüreğimizdeki bayrak millet ve vatan aşkı ile bağımsız güçlü bir Türkiye’nin evlatları ve yılmaz bekçileriyiz. Yine ne mutlu bize ki tüm dünyaya bir çocuk bayramı hediye edecek kadar güçlü, inançlı ve evrensel değerlere saygılı bir milletin evlatlarıyız.  Atalarımızı minnetle ve gururla yad ediyor, değerli evlatlarımıza en kıymetli mirasımızı bırakıyoruz. Ulusal bağımsızlığımızı, bayrağımızı ve inancımızı” diye konuştu.