“Çocuklarımız ülkemizin yarınlarına kıymetli katkılar sunacak” | Güney Gazetesi Mersin

“Çocuklarımız ülkemizin yarınlarına kıymetli katkılar sunacak”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, “geleceğimizin teminatı çocuklarımız, bayram olarak armağan edilen bu anlamlı günün milletimiz için taşıdığı manayı idrak ederek, değerlerine yürekten bağlı, çağın gerektirdiği bilgiyle donanmış bireyler olarak yetişecek, çalışarak, üreterek, her sahada eserler ortaya koyarak ülkemizin güçlü yarınlarına kıymetli katkılar sunacaktır” dedi.

“Çocuklarımız ülkemizin yarınlarına kıymetli katkılar sunacak”


Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan TBMM’nin kuruluşunun 103. Yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Pehlivan, “Aziz Milletimiz, başkanı Mustafa Kemal Atatürk olan Mustafa Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin sevk ve iradesiyle kutsal vatan topraklarının dört bir yanında, yediden yetmişe, kadınından erkeğine birlik ve beraberlik ruhu ile verdiği bağımsızlık mücadelesini mutlak bir zaferle neticelendirmiştir. Milli mücadelemin kazanılması, geleceğe dair umutların yeşermesine, yeni ufukların açılmasına vesile olmuş; millet egemenliğine dayalı Cumhuriyetimizin ilanına zemin hazırlamıştır. Atatürk’ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin kuruluş yıl dönümünü çocuklara bir bayram olarak armağan etmesi, çocuklara verdiği önemin ve duyduğu sevginin, itimatın göstergesidir” ifadelerini kullandı.

Çocukların atalarından gelen mirasa sahip çıkacağını vurgulayan Pehlivan, “Başta Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını, bu toprakları canlarıyla, kanlarıyla ebedi vatanımız olarak tescilleyen aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin 103.kuruluş yıldönümünü ve sevgili çocuklarımızın, necip milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” şeklinde konuştu.