MİY çifte bayram yaptı: 3-1 | Güney Gazetesi Mersin

MİY çifte bayram yaptı: 3-1

TFF 3. Lig 1. Grupta Yeni Mersin İdman Yurdu 30. Hafta karşılaşmasındaki kritik maçta yakın takipçilerinden Karbel Karaköprü Belediyespor’u 3-1 yendi. Bu galibiyetle MİY ikinci sıraya yükselen Belediye Kütahyaspor ile arasındaki 5 puanlık farkı korudu.

MİY çifte bayram yaptı: 3-1


HASAN KÜÇÜK

 

TFF 3.lig 1. Grupta lider Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu, 30. Hafta karşılaşmasında Şanlıurfa Temsilcisi Karbel Karaköprü Belediyespor’u 3-1 mağlup etti. Mersin Stadyumu’nda oynanan karşılaşmaya Yeni MİY, Sertaç Güzel, İbrahim Konuksever, Ömer Alper Tatlısu, Aziz Aksoy, Chris David, Taygun Vurgun, Yusuf Yıldırım,  Ömer Önder, Erdem Onur Beytaş, Kağan Miray Bağış ve Tunç Murat Behram 11’i ile çıktı. Yeni MİY ilk yarıda istediği bir oyun ortaya koyamazken Karaköprü ekibi daha etkili oldu.

 

 

İLK YARIYI KONUK EKİP 0-1 ÖNDE TAMAMLADI

46. dakikada Mersin İdman Yurdu ceza sahasına sokulan Halil Yılmaz 2 oyuncunun arasından geçerek meşin yuvarlağı MİY ağları ile buluşturdu. 0-1. Bu golle Karbel Karaköprü Belediyespor ilk yarıyı 0-1 önde bitirdi. İkinci yarıya hızlı başlayan Yeni MİY aradığı golü 55. dakikada Ömer Önder ile buldu. Rakip ceza sahası içinde topla buluşan Ömer Önder kaleci ile karşı karşıya kaldı. Ömer Önder şık bir vuruşla topu filelerle buluşturarak takımına eşitliği getiren golü kaydetti: 1-1. MİY’de 67. dakikada ise kendisine yapılan ortada Tunç Murat Behram takımını öne geçiren golü kaydetti: 2-1. Golden sonra etkisin artıran Yeni MİY 90. Dakikada Furkan Güneş’in golü ile karşılaşmayı 3-1 kazandı. MİY bu galibiyetle puanını 61’e çıkararak liderliğini korudu. 2. Sıraya yükselen Belediye Kütahyaspor’un puanı ise 56.