Mersinli kadınlar dikti Hataylı çocukların yüzü güldü | Güney Gazetesi Mersin

Mersinli kadınlar dikti Hataylı çocukların yüzü güldü

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Hatay’da depremzede çocuklarla bir araya geldi. ‘Evimiz Atölye’ projesi kapsamında eğitim alan kadınların, atölye ve mahallelerde üretmiş oldukları ‘Uyku Arkadaşı’ ile ‘Oyun Arkadaşı’ çocuklara hediye edildi.

Mersinli kadınlar dikti  Hataylı çocukların yüzü güldü


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Samandağ kıl çadırları yerleşkesi içerisinde bulunan eğitim kampüsünde ‘Yuvamız Antakya’ çadırlarını da ziyareti eden Meral Seçer ve kooperatif ortakları, burada Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Seçer ve kooperatif ortakları çeşitli oyunlar oynayan boyama gibi etkinliklerde bulunan çocuklara ‘Evimiz Atölye’ projesi kapsamında eğitim alan kadınların, atölye ve mahallelerde üretmiş oldukları ‘Uyku Arkadaşı' ile ‘Oyun Arkadaşı'nı burada da ulaştırdılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kutlamaların ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 103. yıl dönümü nedeniyle ‘103 Metre Koşusu’ gerçekleştirildi. Koşu sonrası dereceye giren çocukların madalyaları verildi. Mersinden Kadın Kooperatifi Ortakları, 23 Nisan Çam Fidanı Dikim Etkinliği ’ne de katılarak çocuklarla birlikte fidan dikimi gerçekleştirdi. Etkinlikte çocuklara atıştırmalık paketler ve kadınlar tarafından üretilen oyuncaklar dağıtıldı. Son olarak kadın biriminde depremzede kadınlarla sohbet edildi, dertleri paylaşıldı.

 

 

 

Hatay çadırkentin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Samandağ kıl çadırları yerleşkesi içerisinde bulunan eğitim kampüsünde ‘Yuvamız Antakya’ çadırları ziyaret edildi. CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu da bu programa iştirak ettiler. Seçer ve kooperatif ortakları çeşitli oyunlar oynayan boyama gibi etkinliklerde bulunan çocuklara ‘Evimiz Atölye’ projesi kapsamında eğitim alan kadınların, atölye ve mahallelerde üretmiş oldukları ‘Uyku Arkadaşı' ile ‘Oyun Arkadaşı'nı burada da ulaştırdılar. (Haber Merkezi)