“Bu galibiyet Mersin’e yakıştı” | Güney Gazetesi Mersin

“Bu galibiyet Mersin’e yakıştı”

30. Haftadaki kritik maçta yakın takipçilerinden Karbel Karaköprü Belediyespor’u 3-1 yenen Yeni Mersin İdman Yurdu’nda büyük sevinç yaşanırken Teknik Direktör Ersin Aka, şampiyonluk yolunda en önemli galibiyeti aldıklarını söyledi.

“Bu galibiyet Mersin’e yakıştı”


HASAN KÜÇÜK

 

TFF 3. lig 1. Grup 30. Haftasında Şanlıurfa Temsilcisi Karbel Karaköprü Belediyespor’u 3-1 mağlup ederek şampiyonluk yolunda büyük avantaj yakalayan Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu taraftarlarını coşturdu. MİY bu galibiyetle haftaya 2. Sırada giren Karbel Karaköprü ile puan farkını açarken diğer takipçilerinden Belediye Kütahyaspor ile arasındaki 5 puanlık farkı korumuş oldu. Puanını 51’e yükselten MİY liderliğini korurken puanını 56’ya çıkaran Belediye Kütahyaspor 2. sıraya,  55 puana sahip 52 Ordu ise 3. sıraya yükseldi.  Karbel Karaköprü ise 5. sıraya geriledi.

 

“YEDİĞİMİZ GOL BİZİ KENDİMİZE GETİRDİ”

Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Ersin Aka, Karbel Karaköprü karşısında çok güzel bir galibiyet aldıklarını söyledi. Şanlıurfa temsilcisinin haftaya kendilerinden sonra ikinci takım olarak girdiğini ifade eden Aka, “İkinci yarıda iyi bir çıkış halindeydiler. Bizim üstünlük sağlayamadığımız ikili averajımızın kötü olduğu tek takımdı. Bu maça çok iyi hazırlandık. Ancak ilk yarı maalesef istediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık. İyi bir oyun sergileyemedik. Nitekim ilk yarının uzatma dakikalarında 45+2’de bir gol yedik. Ancak o gol bizi kendimize getirdi. Devre arasında gerek oyuncularla konuşmamız gerek yaptığımız değişikliklerle çok farklı bir ikinci yarıya başladık” dedi.

 

“ESKİŞEHİR MAÇINDA GALİP GELİRSEK KARŞIYAKA MAÇINDA ŞAMPİYONLUĞU KUTLARIZ”

Oyun, skor, pozisyonlar, arzu, taraftarlarının coşkusu ve her şeyi ile Mersin’e yakışan güzel bir galibiyet olduğunu vurgulayan Aka, “Bence şampiyonluk yolundaki en önemli gündü. İnşallah psikolojik üstünlüğü de aldık. Bu hafta Eskişehir’den iyi bir sonuçla dönersek Karşıyaka maçında şampiyonluğumuzu kutlarız” şeklinde konuştu.  

 

HEP BİRLİKTE ADIM ADIM ŞAMPİYONLUĞA

Yeni Mersin İdman Yurdu yönetimi maç sonrası bir açıklama yaparak şampiyonluk yolundaki en kritik maçta kendilerini 90 dakika boyunca destekleyerek galibiyette büyük rol oynayan taraftarlar ile Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer takımı desteklemeye gelen kent protokolüne teşekkür etti.