Mahallelinin koku isyanı | Güney Gazetesi Mersin

Mahallelinin koku isyanı

Sarıibrahimli Mahallesi sakinleri fabrika atıklarının yaydığı kokunun artık dayanılmaz hale geldiğini söyledi. Mahalle sakinlerinden Hasan Kıpçak, “Mahallemizden geçen Devlet Su İşleri’ne ait kanaldan tüm mahalleye bitmek bilmeyen kötü kokular yayılıyor. Evlerimizde duramıyoruz. Pencerelerimize çift cam takmamıza rağmen artık durulamayacak bir hal aldı bizler için” dedi.

Mahallelinin koku isyanı


Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili adayları Ali Bozan ve Perihan Koca, seçim çalışmaları kapsamında gittikleri Akdeniz ilçesi Sarıibrahimli Mahallesi’nde vatandaşların sorunlarını dinledi. DSİ’ye ait olduğu belirtilen kanala bırakılan fabrika atıklarından kaynaklı mahalleye yayılan kokunun artık dayanılamaz hale geldiğini söyleyen vatandaşlar, milletvekili adaylarından destek istedi. Bozan, “Halk sağlığını riske eden fabrika atıkları sorununu çözeceğiz” dedi. Koca ise, “Sarıibrahimli mahalle halkının sesi olacağız” ifadesini kullandı.

“KİME GİTTİYSEK DERDİMİZE ÇÖZÜM OLUNMADI”

 

Tüm mahalleyi saran koku hakkında konuşan Mahalle sakinlerinden Hasan Kıpçak, seslerinin duyulmasını istedi. Konuyla ilgili yetkililere defalarca talepte bulunduklarını dile getiren Kıpçak, “Mahallemizden geçen Devlet Su İşleri’ne ait kanaldan tüm mahalleye bitmek bilmeyen kötü kokular yayılıyor. Evlerimizde duramıyoruz. Pencerelerimize çift cam takmamıza rağmen artık durulamayacak bir hal aldı bizler için. Vallahi de Cami’ye bile giremiyoruz. Buradaki yağ ve meyve suyu fabrikalarından kanala atık bırakılıyor. Çoğu zaman arıtma yapılmadığı için de kokuya maruz kalıyoruz. Sesimizin duyulmasını istiyoruz artık. Daha önce HDP’den Meclis üyeleri geldiler. Bizleri dinlediler. Meclis’te de dile getirdiler ama yine çözüm gelmedi” dedi.

 

“HALK SAĞLIĞINI RİSKE EDEN BU SORUNLA MÜCADELE EDECEĞİZ”

 

Halkın bu sorununu can kulağıyla dinlediklerini ve sorunun çözümü için gereken mücadeleyi yürüteceklerini vurgulayan Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, “Halkımızın davet ettiği düğün vesileyle geldiğimiz Akdeniz ilçesindeki Sarıibrahimli mahalle halkının sesi olacağız! Mahalle halkı yıllardır derelerini ve yaşam alanlarını kirleten ve yaydığı kötü kokuyla hayatı çekilmez kılan fabrika atıklarıyla mücadele ediyor. Çocuklar kirli ve pis kokulu dereye düşüyor, mahalle halkı üretim yapamaz duruma geliyor. Bu sorunun çözülmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız” diye konuştu.

Vatandaşın derdini dinleyen Ali Bozan da “Burada gerçekten çok vahim bir durum söz konusu. Kötü kokunun yayıldığı alan birçok insanın evinin, barkının olduğu bir yerleşim yeri. Bu koku aynı zamanda çevre ve sağlık gibi sorunları da beraberinde getiriyor. Yani burada halk sağlığı da risk altında Biz Yeşil Sol Parti olarak halk sağlığını riske eden bu sorunla mücadele edeceğimizi ve bu konunun takipçisi olacağız. Yeşil Sol Parti halkın sorunlarını dert edinen bir parti. Bu sorun da dahil olmak üzere Mersin’deki sorunları hep birlikte çözeceğiz” ifadelerini kullandı.  (Haber Merkezi)