"Sayenizde herkes ezik" | Güney Gazetesi Mersin

"Sayenizde herkes ezik"

AKP’den Mersin Milletvekili adayı olan Nureddin Nebati, konuşması esnasında Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik “Sen bir eziksin. Sen git ağla biz işimizi yapıyoruz” dedi. Nebati’nin bu sözlerinden sonra CHP Mersin Milletvekili adayı Ali Mahir Başarır’dan cevap geldi. Başarır, “Sayenizde çifti, emekli, işçi ezildi” dedi.




MAYSA DERYAYEVA

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili adayı Ali Mahir Başarır,  Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Mersin Milletvekili adayı ve aynı zamanda Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik kullandığı cümlelere cevap verdi.

Nebati’nin “Ezik” kelimesinin anlamını açıklayan Başarır, “Ezilmiş veya yassılmış, olaylar ve hayat şartları karşısında güçsüz ve sıkıntılı duruma düşmüş olan, üzüntülü kişiye denir. O zaman hepimiz eziğiz. Çiftçi de ezik o zaman, emekli de ezik o zaman, öğrenci gençlerde ezik o zaman. Nebati ben de eziğim o zaman ama neden ezik duruma geldi bu insanlar? Kim ezdi bu insanları siz ezdiniz. Hiç utanmıyor musun bu kelimeyi kullanmaya? Sen konuştuğun kelimenin anlamını bilmiyor musun? Kim ezik? 6 bin emekli maaşı alıp, 5 bin lira kira parası ödemek zorunda kalan insanlar ezik. Traktörü hacizde olan insanlar ezik. İneğini satmak zorunda olan inşamlar ezik ve bende eziğim onlardan bunu duyduğum için. 30 milyon insan icrada onlar ezik, 260 bin kişinin elektriği kesik onlar ezik. Tabi ki sen ezik değilsin çünkü sen zenginlerin, beş tane şirketin kodamanlarının yanındasın” diye konuştu.

 

“KİM BU HALE GETİRDİ ÜLKEYİ?”

 

Başarır, çiftçinin girdi maliyetlerinden dolayı üretemez hale geldiğini belirterek, “Çiftçiyi, işçiyi, ekonomiyi bu hale getiren Nebati Mersin’den geliyor cumhurbaşkanı adayına ezik diyor. Ağlıyormuş ben de ağlıyorum. Bu çocuklar için ağlıyorum. Kim bu hale getirdi ülkeyi. Ben mi getirdim Kemal Kılıçdaroğlu mu getirdi? Ben ezik olmaya razıyım. Hırsız olmaktan iyidir, yolsuzluk yapmaktan iyidir, yetim hakkı yemekten iyidir. O otobüsün üzerinde 50 kişiye konuşuyor. Ben tarlada konuşuyorum, ahırda konuşuyorum. Affetmeyin köyleri boşaltanları affetmeyin. İneğimizi, koyunumuzu sattırıp kestirenleri affetmeyin. Bizi ezenleri ve ezik diyenleri affetmeyin” ifadelerini kullandı.