Mersin hak ettiği yatırımları milletvekili adaylarına soracak | Güney Gazetesi Mersin

Mersin hak ettiği yatırımları milletvekili adaylarına soracak

Mersin’e yeni yatırımlar yapılmasının yalnızca vaatten öteye gitmediğini belirten Mersin Ekonomi Platformu (MEP), bugüne kadar verilen ancak seçim vaadinden öteye gitmeyen yatırımları milletvekili adaylarına soracak. Mersin’in hak ettiği yatırımları artık almak istediğini vurgulayan MEP Dönem Başkanı Özcan Demir “Sürekli bölgesel yatırım ve kent projeleri için vaatler verilen Mersin, iki seçim arasında unutulan ama seçimler yaklaşınca hatırlanan kent olmak istemiyor” dedi.

Mersin hak ettiği yatırımları milletvekili adaylarına soracak


MAYSA DERYAYEVA

 

MEP, Mersin’i ve Mersin halkının TBMM’de temsil etmek için aday olan milletvekilli adaylarının görüşlerini almak üzere program düzenleyecek. Mersin Mali Müşavirler Odasında düzenlenecek toplantıda MEP, yatırım sözlerini milletvekili adaylarına soracak.

 

 

 

Seçim sürecinde siyasiler tarafından Mersin’in ekonomik olarak gelişmesi için vaatler verildiğini ancak vaatlerin uygulanmadığını ifade eden Demir, “Mersin ekonomik büyüklük olarak 5. Sırada yer alıyor, Vergi ödemesinde, ülke ekonomisine katkıda ise her zaman ilk 10’da yer alan bir kent. Sürekli bölgesel yatırım ve kent projeleri için vaatler verilen Mersin, iki seçim arasında unutulan ama seçimler yaklaşınca hatırlanan kent olmak istemiyor. Kenti temsil eden bütün siyasi aktör ve yerel yöneticilerin kent adına daha cesur ve sorunların takipçisi olmalarını bekliyoruz. Mersinliler olarak uzun zaman sorunlarımızın çözülmesini bekledik ama artık zaman kaybetmek istemiyoruz. Devletimizin önemli gelirler elde ettiği, stratejik konumdaki Mersin, yatırımlar ve projeler ile hakkettiği yerde olmak istiyor” diye konuştu.

 

 

Mersin Mali Müşavirler Odası’nda yapılacak olan toplantıların detayı ise şu şekilde;

26 Nisan saat 10.00’da İyi Parti Mersin Milletvekili adayları, 28 Nisan saat 10.00’da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili adayları, 3 Mayıs saat 10.00’da Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Mersin Milletvekili adayları, 4 Mayıs saat 10.00’da Yeşil ve Sol Parti Mersin Milletvekili adayları ve 5 Mayıs saat 10.00’da Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili adayları ağırlanacak.