“Yörükler sazı aldı eline çalıyor İnşallah besteyi de birlikte yapacağız" | Güney Gazetesi Mersin

“Yörükler sazı aldı eline çalıyor İnşallah besteyi de birlikte yapacağız"

Erdemli’de vatandaşlarla biraraya gelen AKP Mersin Milletvekili Adayı Ali Kıratlı, "Yörük hemşehrilerim, Yörük evladına sahip çıkıyor. Yörükler sazı aldı eline çalıyor, İnşallah besteyi de birlikte yapacağız"" dedi.

“Yörükler sazı aldı eline çalıyor İnşallah besteyi de birlikte yapacağız


Seçim çalışmaları kapsamında bir kez daha Erdemli'ye giden 28. Dönem AKP Mersin Milletvekili Adayı Ali Kıratlı, ilçe parti binası önünde çiçeklerle karşılandı. Kıratlı, ilçe Başkanı Serdal Kaya ve AKP’nin Erdemli bölgesinden aday gösterdiği Serkan Tanrıkulu ve parti teşkilatı ile birlikte çeşitli ziyaretler ve esnaf gezilerine çıkıp, Limonlu, Tırtar ve Üçtepe'de vatandaşla buluştu. Kıratlı ilk olarak Erdemli Hal Komisyoncuları Derneğini ziyaret ederek başkan Ahmet Taner ve yönetimi ile görüştü.

Kalabalığa konuşan Ali Kıratlı, partinin içinden gelmiş, her kademesinde görev yapmış, en son Mezitli İlçe Başkanlığı yapmış biri olduğunu ve Yörük evladı olduğunu anlatarak, "Teşkilatın içerisine çıkmış iki tane Yörük evladı bugün karşınızda milletvekili adayı olarak var. Allah nasip ederse yarın da mecliste bu kardeşleriniz sizlerin hizmetkarı olacak. Öncelikle az önce de söyledim. Bizler Yörükler olarak bir kere kendimize güveneceğiz. Çalışacağız. Azmedeceğiz, mücadele edeceğiz. Eğer bizler istersek yapamayacağımız hiçbir şey yok. Şimdi bugün Mersin'e bakıyoruz işte karşınızda iki tane Yörük kökenli milletvekili adayı var. Verilen bir sonrakiyle üçe bakıyorum. O da Gülnarlı. O da bir Yörük Türkmen kızı. O da Yörük. Şuraya öteye gidiyorum. Üniversiteye bakıyorum. Limonlu'nun evladı, Erdemli'nin evladı. Erol Hoca var. Öbür tarafa dönüyorum. İl Tarım Müdürü'ne bakıyorum. Arslanköy. Az daha öte gidiyorum Çevre şehirciliğe bakıyorum. Azıcık daha gidiyorum TRT'ye bakıyorum; Yörük. Yani Yörükler sazı eline almış şimdi. Mersin'de çalıyor İnşallah 14 Mayıs'ta sizlerle beraber besteyi de beraber yapacağız. Bu şarkıları da beraber söyleyeceğiz" dedi.