Nebati, Mersin’in sorunları konuşalım dedi ancak Mersin’in sorunları dair soru almadı | Güney Gazetesi Mersin

Nebati, Mersin’in sorunları konuşalım dedi ancak Mersin’in sorunları dair soru almadı

AKP’nin Mersin’den Milletvekili adayı gösterdiği Hazine ve Maliye Bakanı olan Nureddin Nebati, Mersin Gazeteciler Cemiyetinde gazetecilerle bir araya geldi. Siyaset konuşmak istemediğini, yatırımları ve Mersin’i konuşmak istediğini söyleyen Nebati, kendi gündemiyle ilgili konuşmasını yaptı ancak Mersin basın temsilcilerinin Mersinle ilgili soru sormalarına olanak tanımadı.

Nebati, Mersin’in sorunları konuşalım dedi ancak Mersin’in sorunları dair soru almadı


MAYSA DERYAYEVA

 

Toplantıda AKP hükümeti olarak yaptıkları çalışmalardan bahseden Nebati, 7 yıl içerisinde 1 milyon Togg’u üreteceklerini, 5 yıl içerisinde ise 6 milyon İstanbulluyu güvenli evlere kavuşturacaklarını söyledi.

Milletvekili seçimi kapsamında Mersin’i Togg’la dolaştığını ifade eden Nebati, “"Herhalde Togg beni ödüllendirecektir çünkü çok keyif aldığım bir şekilde Togg'u kullanarak buradaki çalışmalarımı yürütüyorum. Hem gençlerin hayallerini, ideallerini hangi noktaya geldiğini göstermesi açısından hem de bizim kendi hayallerimizin gerçekleşmesi açısında önemli bir merhaleyi aracımızla göstermiş oluyoruz. Togg, 60 yıllık yerli otomobil hayalinin bir tezahürü. Çünkü bizim doğduğumuz yıllarda, yani 1960'lı yıllarda 'Devrim' aracının nasıl engellendiğini ve bu aracın Türkiye'de üretilmemesi noktasında her türlü yanlışlığın birileri adına yapıldığı bir dönemden sonra, biz hep bunun hayali ile yaşamıştık. Bir konvansiyonel araçtan ziyade, akıllı cihaz statüsünde olan elektrikli aracın yollarımıza çıkmış olması, bizi ziyadesiyle memnun etti ve çok ciddi bir rekor kırdı. Hedefimiz 7 yıl içerisinde 1 milyon Togg'u yollarda görmek olacak. Togg satışlarında da kamu bankalarımız aracılığı ile araç bedelinin yüzde 50'si tutarında, 36 ay vade ve 0,99 oranında kredi kullandıracağımızı da Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği ve ayrıntılarını verdiğimiz imkanı inşallah bu araçla insanlarımızı tanıştırmış olacağız. Böylelikle bir teknoloji harikası olan yerli otomobile vatandaşlarımızın da erişimini kolaylaştırmış olacağız" dedi.

 

 

 

YILLARDIR TAMAMLANMAYAN YATIRIMLAR YİNE VAADLER LİSTESİNDE

 

Yıllardır seçim vaadi olarak kullanılan Çeşmeli- Kızkalesi Otoyolunun temelini 27 Nisan’da atacaklarını belirten Nebati, “Erdemli Sorgun Barajını tamamladık, açılışa hazır. Akkuyu Nükleer Enerji Santralinin ilk ünitesini en kısa zamanda devreye alıyoruz. Mersin-Gülnar Yolu Nükleer Enerji Santrali Kavşağında 420 metre viyadük ve üst geçit için açılışa hazırlanıyoruz. Akdeniz Sahil Yolu Aydıncık Gözce arasında 3 tünel, 1 viyadük olmak üzere toplam 5,6 kilometre yol açılışa hazır. 2024 yılı sonunda tamamlanması planlanan hızlı trenle, Mersin-Adana ile Gaziantep arasını 2 saat 15 dakikaya düşüreceğiz” diye konuştu.

Haziran ayında Çukurova Bölgesel Havalimanı'nı ve Nisan ayının sonunda Tarsus Çukurova Havalimanı yolunu açacaklarını dile getiren Nebati, “Silifke ilçemizin çıkışında bulunan Limankale tünelinin çalışmaları tamamlandı. Yakın zamanda açacağız. Toroslar ilçemizde bulunan mezarlık farklı seviyeli kavşaklardan ilkini tamamlamıştık. Bayram sonrasında da ikincisinin çalışmalarına başlıyoruz. Mersin'deki çiftçilerimizin limon probleminin çözümüne yönelik adım attık" dedi.