“Daha güçlü döneceğiz” | Güney Gazetesi Mersin

“Daha güçlü döneceğiz”

Şampiyonluk hayaliyle sezona başlayan ancak 4 haftadır galibiyet yüzü görmeyen MSK’nın Başantrenörü Semih Soğuksu, taraftardan takıma güvenmesini isteyerek güçlü günlerin yakın olduğu müjdesini verdi.

“Daha güçlü döneceğiz”


HASAN KÜÇÜK

Misli.com Türkiye Erkekler Basketbol Ligi’nde 4 haftadır galibiyet yüzü görmeyen Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (MSK) hafta sonu oynayacağı küme düşmesi kesinleşen ligin son sırasındaki Antalya Güneşi maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Kadrosunu yeni transferlerle güçlendiren Carettalar, sakat olan önemli 2 oyuncusu Tobin Carberry ve Oğulcan Baykan’ın önümüzdeki hafta formasını giymesi ile parkede özlenen günlerine yeniden kavuşmak istiyor.

 

“4 HAFTA KÖTÜ BİR DÖNEM GEÇİRDİK”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (MSK) Başantrenörü Semih Soğuksu, sakatlıklar, eksiklikler ve kendi hataları nedeniyle 4 haftadır kötü bir dönem geçirdiklerini söyledi. Ancak bu takıma güvenlerinin tam olduğunu belirten Soğuksu, “Sonuçta biz 20 hafta lider olarak oynadık. Şimdi yeni transferlerimizi de yaptık. Sakatlarımızın da son 1 haftası. Bu maçta ta oynamayacaklar. OGM Ormanspor maçında hazır olacaklar. Bu hafta oynayacağımız Antalya Güneşi ligin son sırasında yer alıyor. Küme düştüler. Ligi bitirmiş bir takım . Onun için bu hafta kazanıp bir geçiş yapmak istiyoruz. Ondan sonra sakatlarımızın iyileşmesi ve yeni transferlerimizin adaptasyonu ile tekrar güçlü günlerimize döneceğiz” dedi.

 

 

“PLAY-OFF MAÇLARINA EN HAZIR ŞEKİLDE GİRECEĞİZ”

Bu haftayı toparlanma süreci olarak geçireceklerini anlatan Soğuksu, “Ligi birinci bitirme şansımız kalmadı. 4. de olamıyoruz. 3. olup play-offlara en hazır şekilde gireceğiz. Play-offlarda rakip artık kim gelirse gelsin amacımız süper lige çıkmak. Takımımıza güvenimiz tam. Biz üst sırada bitirdiğimiz için play-off maçında saha avantajımız olacak” diye konuştu.

 

“YENİ TRANSFERLERİMİZİN ADAPTASYON SÜRECİ BU HAFTA BİTER”

Aren Jones ile yollarını ayırdıklarını ve Amerikalı yeni 2 oyuncu ile anlaştıklarını ifade eden Soğuksu, “Darnel Edge geçen benim çalıştığım Gemlik’te beraberdik. Tobin Carberry ile beraber geçen sene ligin sayı kralı idi. Sean Evans ise tecrübeli bir oyuncu. Yunanistan süper liginden geldi. Onlarında adaptasyon süreci bu hafta biter. Öbür hafta tamamen lige hazır olacaklar” şeklinde konuştu.

Taraftarlardan takıma güvenmelerini isteyen Soğuksu şunları söyledi: “Sonuçta 20 hafta bu kenti en iyi şekilde temsil ettik. Düşüşümüz sakatlıklara ve eksikliklere bağlı idi. Ama tekrar toparlanıyoruz. Eski gücümüzden daha iyi olarak döneceğiz.”