İş insanları sordu, vekil adayları yanıtladı | Güney Gazetesi Mersin

İş insanları sordu, vekil adayları yanıtladı

Mersin Ekonomi Platformu (MEP) 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde Mersin’den aday gösterilen siyasetçileri ağırlıyor, Mersin’in gelişmesi için yapacakları projeleri soruyor. Toplantı serisinin ilk konukları İYİ Parti Mersin Milletvekili adayları Burhanettin Kocamaz, Aydın Enes Seydanlıoğlu ve Esra Kahraman oldu.

İş insanları sordu, vekil adayları yanıtladı


MAYSA DERYAYEVA


Toplantının açılış konuşmasını yapan MEP Dönem Başkanı Özcan Demir, Mersin’in hak ettiği değerin verilmesi gerektiğini söyledi.

Mersin’in ekonomik büyüklüğünün beşinci sırada olduğunu ancak Mersin halkının bu zenginlikten yararlanmadığını ifade eden Özcan, tüm partilerin milletvekili adaylarının Mersin’in gelişmesi için çalışma yapmasını gerektiği yönünde çağrıda bulundu.

 

“PAMUKLUK BARAJI PROJESİ YANLIŞ ÇİZİLMİŞ PROJE”

 

İYİ Parti Mersin Milletvekili adayı Burhanettin Kocamaz, Pamukluk Barajı projesinin yanlış çizildiğini ileri sürdü. Kocamaz, dönemin MBB başkanı olarak mecburen bu projeye imza atmak zorunda olduğunu söyledi.

Kocamaz, “Pamukluk Barajıyla alakalı birçok sözler verildi. 2022 yılının şubat ayında tamamlanacağı ifade edildi herhalde bu kafayla giderseler on yılda bitmez çünkü orada proje yapılırken yanlış çizilmişti. Normalde bir arıtma tesisi yapacaksanız kotu da müsaitse arıtma tesisini barajın yanına yaparsanız orada şehre gelinciye kadar içme suyu cazibeyle gelir. Bu projede arıtma tesisi İçmecenin gidiyor oraya kadar su cazibeyle geliyor daha sonra oradan Mersin’e pompayla basacaksanız suyu dağıtacaksınız. Ben göreve geldiğimde projenin yanlış olduğunu ve arıtmanın barajının yanında olması gerektiğini söyledim ama Sayın Bakan Lütfü Elvan eğer projeyi imzalamazsam geçersiz olacağını belirtti. Mecburen imzalamak zorunda kaldım ama hala içim cız ediyor” şeklinde konuştu.

 

 

“BU PROJEYE BAŞINDAN BERİ KARŞIYIZ”

 

Gülnar’da inşası devam eden Akkuyu Nükleer Santrali hakkında konuşan Kocamaz, projeye karşı olduklarını belirterek, “Akkuyu Nükleer Santraline olumlu bakmıyoruz ve bu projenin çevreye çok zarar vereceğini biliyoruz. Biz Akkuyu Nükleer Santraline başından beri karşıyız. 9 şiddetinde deprem dayanacağını ve dünyanın en emniyetli tesisi olduğunu denildi ama ben yaptım oldum mantığıyla inatla tesis yapılıyor” dedi.

 

 

“DİJİTAL GÖÇMENLİK MERSİN EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYABİLİR”

 

İYİ Parti Mersin Milletvekili adayı Aydın Enes Seydanlıoğlu, “Mersin’de çok fazla Rus ve Suriyeli vatandaşlar var. Göçmenlere dair master planınız olmazsa, sisteme entegre edemezseniz bu insanları ve ülkenizin başına bela olurlar. Avrupa Birliği karpuz seçer gibi göçmen seçiyor, biz ise eğitimli olanı gönderiyoruz, ülkemize, vatandaşımıza yük olacak olanlar burada kalıyor. Dolayısıyla dijital göçmenlik denilen olay var. Mersin bir turizm şehri, deniz, güneşi var buraya internet altyapısı sağlanması yapılıp, insanları yabancı şirketlere çalışacak şekilde projeler yapılabilinir. Buraya dijital göçmen gelsin ve kazandığı parayı buraya yatırsın” dedi.

 

 

“PROJELER KENT HAFIZASINA ZARAR VERİLMEDEN YAPILMALI”

 

İYİ Parti Mersin Milletvekili adayı Esra Kahraman, Mersin Limanını genişletme projesinin yapılması gerektiğini söyledi.

Mersin’in lojistik üst olduğunu ve en çok vergi ödeyen şehir olduğunu ifade eden Kahraman, “Mersin bir lojistik bir üst, limanın büyütülmesi lazım. Konteyner Limanının yapılması lazım ancak bunu yaparken Mersin’in kıymetleri, değerleri, kentin hafızasına zarar vermeden projelerin doğru şekilde yapılması gereklidir. Sadece genişletilmeyle kalmayıp bunun lojistik bir köy, hızlı tren bağlantısı, havalimanı bağlantısıyla daha entegre hale getirilmesi lazım” diye konuştu.