İÇERİDE TÖREN DIŞARIDA PROTESTO VE ARBEDE | Güney Gazetesi Mersin

İÇERİDE TÖREN DIŞARIDA PROTESTO VE ARBEDE

Mersin’in Gülnar ilçesinde yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santraline ilk yakıtın getirilmesi dolayısıyla santral sahasında tören yapıldığı sıralarda bir grup nükleer karşıtı santral kapısında eylem yapmak istedi. Jandarma, göstericileri santral kapısına yaklaştırmadı, aralarında TİP Mersin Milletvekili adayı Hakan Güneş’in de olduğu 3 kişi gözaltına alındı.

İÇERİDE TÖREN DIŞARIDA PROTESTO VE ARBEDE


ABİDİN YAĞMUR


Rusya ile Türkiye arasında imzalanan anlaşma uyarınca yapılan Akkuyu Nükleer Santralinde yeni bir aşamaya gelindi. Santralin ilk ünitesine nükleer yakıt getirildi.

İlk nükleer yakıtın verilmesi dolayısıyla Akkuyu NGS sahası içinde Türk ve Rus yetkili makamların katılımıyla tören düzenlenirken Mersin Nükleer Karşıtı Platform bileşenleri de santral bölgesine geldi.

 

 

Araçlarından santral yolunda indirilen nükleer karşıtları jandarma barikatıyla karşılaştı. Bazı nükleer karşıtları yere yatarak töreni protesto etti.

TİP Mersin Milletvekili adayı Hakan Güneş, bir yurttaş olarak santral sahasına girmesinin engellenemeyeceğini belirterek santral sahasına doğru yürüdü. Bu sırada jandarma Hakan Güneş ile yanındaki iki kişiyi gözaltına aldı.

 

 

Jandarma ardından diğer göstericileri kalkan ve cop kullanarak santral sahası bölgesinden uzaklaştırdı.

Nükleer karşıtları gözaltına alınan 3 kişi bırakılana kadar bölgeden ayrılmayacağını söyledi. Göstericiler, gözaltına alınan 3 kişinin serbest bırakılmasının ardından santral yolundan uzaklaştı.

 


  İÇERİDE TÖREN DIŞARIDA PROTESTO VE ARBEDE