“Elimizden geleni yaptık ama olmadı” | Güney Gazetesi Mersin

“Elimizden geleni yaptık ama olmadı”

Avrupa şampiyonluğundan sonra Süper Lig Şampiyonluğunu da Fenerbahçe Alagöz Holding’e kaptıran Mersin Yenişehir Belediyesi ÇBK, Genel Menajeri Ender Ünlü;,“Elimizden geleni yaptık ama olmadı”dedi.

“Elimizden geleni yaptık ama olmadı”


 

HASAN KÜÇÜK

3 kupa hedefiyle başladığı sezonda sadece Cumhurbaşkanlığı kupasını alabilirken Eurolig  ve Süper Ligde şampiyonluğu Fenerbahçe Alagöz Holding’e kaptıran Çukurova Basketbol Kulübü ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi Genel Menajeri Ender Ünlü, “Bizde kazanmayı çok istiyorduk, Fenerbahçe bizden daha iyi oynadı. Elimizden gelen her şeyi yaptık ama olmadı. Bu sezonu ben başarısız olarak değerlendirmiyorum. Sonuçta Avrupa’nın en büyük liginde ve Türkiye’de Kadınlar Basketbol Ligi’nde final oynadık. Her yıl final oynayan takım haline geldik” dedi.

Gönüllerinin 3 kupayı da almak istediğini ifade eden Ünlü, “Önemli olan buralarda olabilmek. ÇBK her yıl finallerin takımı oldu. Geçen yıl Euro Cup’ta Final Four’a gittik. Türkiye ligi finali oynadık. Türkiye Kupasını kazandık. Bu senede Cumhurbaşkanlığı kupasını kazandık. Yine Fenerbahçe ile Türkiye Finali oynadık. Yine Fenerbahçe ile Eurolig finali oynadık. İlk defa katıldığımız Eurolig’i kazanabilirdik ama kazanamadık. Elimizden gelen her şeyi yaptık ama olmadı” şeklinde konuştu.

 

 

“MERSİN’İN İŞ İNSANLARI BİZİ YALNIZ BIRAKTI”

Kupaların önemli olduğunu ancak buralarda bulunup Mersin’in adının duyurulmasının da konuşulması gereken önemli bir konu olduğunu vurgulayan Ünlü, Mersinlilerden ve kentin iş insanlarından yeteri kadar destek alamamaktan yakındı. Ünlü, “6 yıl boyunca formasının önünde reklamı olmayan tek kulübüz. Mersin şehrinin bize yeteri kadar sahip çıktığını düşünmüyoruz. Bize verdikleri desteklerden dolayı Valimiz ve Yenişehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Fenerbahçe ile Mersin’de oynadığımız final serisinde bile yeteri kadar seyirciye ulaşamadık. Mersin’in iş insanları 5 yıl boyunca olduğu gibi bu yılda bizi yalnız bıraktı. Forma önümüz, saha ortası, four line ve saha ortası sponsorluk alanlarımız boş geçti. Her yıl üstüne koyarak giden, tüm finallerde bulunan bir takımın daha fazla desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Mersin’in adının tüm Avrupa ve dünyaya duyurduğumuzu düşünüyorum. Ama iş insanlarından ve Mersin taraftarından gerekli desteği bulamadık. Başarılı bir sezon geçirdik. Üstüne koyarak devam etmeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

“GELDİĞİMİZ NOKTA KÜÇÜMSENMEMELİ”

Kendileri gibi kentin bir başka takımı olan Mersin İdman Yurdu’nun aynı dertten yakındığına dikkat çeken Ünlü şunları söyledi: “Takımlar bir kişi üzerinden gitmez. Devamlılık için şehrin dinamiklerinin destek olması gerekir. Avrupa’da final oynamamızı eleştirenlerin bir tanesinin çıkıp “Bu kulübün forma, saha ortası, four line reklamları niye yok, kimse niye reklam vermiyor, bu kulübe niye destek verilmiyor?” demiyor. Destek vermeden hemen başarı isteniyor. Geldiğimiz nokta küçümsenmemeli. Fenerbahçe 10 defa Eurolig’e katılmış 5 tanesinden final oynamış ilk defa şampiyon oldu. Türkiye’nin önemli kulüplerinden Galatasaray ve Beşiktaş ortada yok. 5 yıllık bir kulübüz ve tarihimizde ilk defa Eurolig’de final oynadık. Kabul ediyoruz final maçında bize yakışmayan bir maç oynadık. 3. Olan İtalyan takımı ülkesinde kahramanlar gibi karşılandı. Biz geldik hava alanında belediye başkanının asistanından başka kimse yoktu. Kimsenin umurunda olmadı.”.