“Mersin’e üvey evlat muamelesi yapılıyor” | Güney Gazetesi Mersin

“Mersin’e üvey evlat muamelesi yapılıyor”

28. Dönem CHP Mersin Milletvekili adayları Mersin Ekonomi Platformu tarafından düzenlenen toplantıda Mersin’e ilişkin proje ve vizyonlarını anlattı.

“Mersin’e üvey evlat muamelesi yapılıyor”


MAYSA DERYAYEVA


Mersin Ekonomi Platformu, 28. Dönem CHP Mersin Milletvekili adaylarını ağırlayarak, Mersin’in sorunlarını ve seçilmeleri halinde Mersin’in gelişmesi için neler yapacağını sordu. Mali Müşavirler Odasında yapılan toplantıya CHP Mersin Milletvekili adayları Gülcan Kış, Gültekin Uğur ve CHP listelerinde milletvekili seçimine giren DEVA Partili Mehmet Emin Ekmen katıldı.

 

 

 

CHP Mersin Milletvekili adayı Gülcan Kış, Mersin’in sorunlarını yıllardır takip ediklerini ancak bu sorunların hiç çözüme ulaşmadığını söyledi.

İktidara geldiklerinde Mersin’in ekonomisine, turizmine, tarımına katkı sağlayacak bu projeleri tamamlayacaklarını söyleyen Kış, “Sonuca baktığımız Mersin cezalandırılmış. Buna baktığımızda sadece hükümetlerden kaynaklı olarak düşünmeyelim. Bizler Mersin’in dinamikleri olarak iş dünyası, sivil toplum kuruluşları olarak burada her birimizin etkisi olduğunu belirtmek istiyorum. Mersin’e her zaman üvey evlat muamelesi yapıldı. İşte bizlerde iktidara geldiğimizde, CHP iktidarında, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığında Mersin’in özel bir ilgiyle, çabayla yarım kalmış projelerin hayata geçmesi için hızlıca davranılması noktasında Mersin’in yapılması gereken çok çok önemli projeleri var onların da bir an önce yatırım programlarına alınıp, ödeneklerinin çıkarılıp hayata geçmesi için gerekli çabayı, mücadeleyi vereceğiz” dedi.

 

“MERSİN HALKI CEZALANDIRILYOR”

 

Metro Projesi konusunda yaşananların bu durumun bir özeti olduğunu ifade eden Kış, bir an önce Hazine ve Maliye Bakanlığının projenin kredisi için imza atması gerektiğini söyledi.

Kış, “Metro Projesiyle yaşadıklarımızı sağır sultan bile duydu. 2019 yılındaki yerel seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Yatırım Programına alınmış bir konu. Bizler yönetime geldiğimizde bazı proje revizyonları yaptık. Bir an önce Mersin’in marka kenti olabilmesi adına yapılması gereken ilk adımlardan biri Metro Projesiydi. Ulaşım o ilin kültürünü, sosyal yaşamını belirler. Geldiğimiz noktada yatırım programına alındı, 2-3 meclis kredi onayı için Cumhur İttifakında olduğu için onaylar çıkmadı. Her ne şekil emir aldılar krediyi onayladılar ama yaklaşık bir yıldır Hazine ve Maliye Bakanlığında ve şu anda Mersin Milletvekili adayı olan Bakanımızın önünde bekliyor.  Metro Projesi sadece CHP’li bir belediye başkanı ve ekibiyle alakalı cezalandırma değil bu Mersin halkının cezalandırılmasıyla alakalı bir durum” ifadelerini kullandı.

 

 

“MERSİN SEZONSUZ TURİZME ELVERİŞLİ”

 

Mersin’in deniz, yayla turizm potansiyeli olan bir kent olduğunu ifade eden DEVA Partili Mehmet Emin Ekmen, “Bugün Trabzon yayla turizmi nedeniyle var olan yabancı turist sayısının 10’da biri ne için Mersin’de olmaz. Oradan çok daha güçlü yayla turizmine Mersin ev sahipliği yapabilir.  Çukurova Havalimanı bittiği zaman sadece Ankara İstanbul merkezli olmaz tüm ülke geneline uçak seferleri uygulamamız gerekli çünkü şehirlerarası turizmimiz canlansın. Sezonsuz turizm denilen 12 ay boyunca turizmi neden Mersin’de uygulamayalım. Mersin’de 12 ay boyunca her türlü faaliyet sürdürebilinir” diye konuştu.

 

 

 

“AZ LAF ÇOK İŞ YAPMAK ŞİARIYLA YOLA ÇIKTIK”

 

Az laf çok iş yapmak şiarıyla yola çıktıklarını söyleyen CHP Mersin Milletvekili adayı Gültekin Uğur, “Aslında bu vaatler ve temenniler sadece Mersin’in 20 yıllık sorunları, bugünün sorunları değil. Size vaatlerde bulunuruz ama Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı yapmadığımız takdirde ve mecliste çoğunluğu sağlamadıktan sonra hiç bişey olmayacaktır. İlk önce Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı yapmak ardından meclis çoğunluğunu ona vermek ve ondan sonra bu beklentileri takip etmek olacaktır” dedi.