MİY, Es-Es’e taraftarı ile çıkarma yapacak | Güney Gazetesi Mersin

MİY, Es-Es’e taraftarı ile çıkarma yapacak

MİY, Es-Es’e taraftarı ile çıkarma yapacak


HASAN KÜÇÜK

 

TFF 3. lig 1. Grup’ta ligin bitmesine 4 hafta kala 61 puanla en yakın takipçisi Belediye Kütahyaspor’un 5 puan önünde liderliğini sürdüren Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu 31. hafta karşılaşmasında ligden düşmesine kesin gözüyle bakılan son sıradaki Eskişehirspor’a konuk olacak. İlk maçta rakibini 2-0 mağlup eden kırmızı lacivertli ekibimiz bu maçta da Es-Es’i yenerek şampiyonluğa bir adım daha yaklaşmak istiyor. İdaş Çatalca maçında yaşanan saha olayları nedeniyle Eskişehir’in seyircisiz oynayacağı maç için Yeni MİY’in 1600 seyirci kontenjanı bulunuyor. Yeni Mersin İdman Yurdu taraftar grubu kırmızı şeytanlar bu kontenjanı doldurmak ve takımlarını şampiyonluk yolunda yalnız bırakmamak için yaklaşık 30 otobüsle Eskişehir’e çıkarma yapmayı planlıyor. Eskişehir Yeni Stadyumunda oynanacak karşılaşma Pazar günü saat 15.00’te başlayacak. Yeni MİY mutlak galibiyet parolası ile çıkacağı maçı kazandığı takdirde şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj yakalayacak.

 

PFDK’dan Yeni MİY’e para cezası

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) geçen hafta oynanan ve kırmızı lacivertli ekibin 3-1 kazandığı Karbel Karaköprü maçında yaşanan saha olayları ve taraftarın merdiven boşluklarını boş bırakmaması nedeniyle Yeni Mersin İdman Yurdu’nu 17 bin TL ceza verdi.

PFDK, Karbel Karaköprü maçında taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle Yeni Mersin İdman Yurdu’na 7 bin TL para cezası verirken, aynı müsabakada taraftarın merdiven boşluklarını boş bırakmaması ve bu eylemin aynı sezon içinde ilk kez gerçekleştirilmesi nedeniyle 10 bin TL ile cezalandırdı.