Yenişehir İdman Yurdu şampiyon | Güney Gazetesi Mersin

Yenişehir İdman Yurdu şampiyon

Yenişehir İdman Yurdu şampiyon


HASAN KÜÇÜK

 

Nevşehir’de gerçekleştirilen U-16 Futbol Şampiyonası 1. kademe maçlarında Mersin’i temsil eden takımlardan Yenişehir İdman Yurdu-Akdeniz Belediyespor’u finalde 6-0 yenerek şampiyon oldu. Yenişehir İdman Yurdu Türkiye genelindeki son 20 takım arasına girdi.

 

U-16 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe maçları 27-30 Nisan tarihleri arasında Nevşehir’de gerçekleştirildi  Şampiyonada Mersin’i temsil eden takımlardan Akdeniz Belediyespor; Niğde Gençlikspor’u 3-1, Kayseri Gületepe’yi 2-1 mağlup ederek finale yükseldi. Bir başka Mersin ekibi Yenişehir İdman Yurdu ise Konya Kasırga’yı normal süresi 3-3 biten maçta penaltılarla 5-3, Kırşehir’i ise 5-0 mağlup ederek finale adını yazdırdı. Mersin’in iki takımı daha sonra ise finalde karşı karşıya geldi. Yenişehir İdman Yurdu, Akdeniz Belediyespor’u finalde 6-0 mağlup ederek bölge şampiyonu oldu. Türkiye’de son 20 takım arasına giren Yenişehir İdman Yurdu 2. Kademe maçlarında Mersin’i temsil etmeye hak kazandı. Şampiyonluk sonunda oyuncular büyük sevinç yaşadı.

 

 

“HEDEFİMİZE ADIM ADIM İLERLİYORUZ”

Yenişehir İdman Yurdu’nun hem başkanlığını hem de teknik direktörlüğünü yapan Bülent Alıcı, Güney’e yaptığı açıklamada; Şampiyonada son 20’ye kaldıkları için sevinci olduklarını söyledi. 2 yıl önceden bu yıl için bir hedef koyduklarını ve hedeflerine adım adım ilerlediklerini ifade eden Alıcı, “Türkiye genelinde son 4’e kalıp final oynamak istiyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde turu atlarsak son 4’e kalıyoruz” dedi. 2. Kademe Türkiye şampiyonasının muhtemelen seçimden sonra oynanacağını belirten Alıcı, “20 takım 4 gruba bölünecek ve Türkiye şampiyonası 4 ilde oynanacak. 4 ilin birincisi daha sonra yarı final oynayacak. Ondan sonra final maçları oynanacak” ifadelerini kullandı.