Mecliste gerilim tırmandı | Güney Gazetesi Mersin

Mecliste gerilim tırmandı

Akdeniz Belediye Meclis toplantısında HDP’li Meclis Üyeleri ve Cumhur ittifakına mensup meclis üyeleri arasında tartışma çıktı. Meclis üyeleri birbirlerine PKK ve FETÖ üzerinden yüklendi.

Mecliste gerilim tırmandı


ELVAN KONUK

 

Önceki meclis toplantısında Karacailyas Mahallesi’ndeki arsanın satışına ret oyu verilmesi üzerine mecliste ısrar kararı arandı, ancak ısrar kararı alınamadı. Bunun ardından Belediye Başkanı Mustafa Gültak, “HDP’li meclis üyelerine İstiklal Marşı’nı neden okumuyorsunuz? PKK terör örgütü desenize” diye sordu. HDP’li Meclis Üyesi Özgür Çağlar ise “Her sıkıştığınızda bu konuları açıyorsunuz. Biz de girelim o zaman, Cumhurbaşkanı’nın yaveri FETÖ’cü çıkmadı mı, FETÖ’cü çıktı. Yanındaki adam FETÖ’cü çıkmadı mı, FETÖ’cü çıktı. Yıllardır beraber yürüdünüz, birlikte ıslandınız bu yollarda, bu şarkıları söylediniz, ondan sonra aranız kötü oldu bitti” şeklinde konuştu.

 

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mülkiyeti Akdeniz Belediye Başkanlığına ait, Karacailyas Mahallesindeki 3 bin metrekare yüzölçümündeki arsa niteliğindeki taşınmazın satışını yeniden meclise iade etti. Kararda ısrar arayan Gültak, kararı yeniden oylamaya sundu. CHP’li meclis üyeleri kararın yeniden meclise getirilmesinin demokrasiye uygun olmadığını söyledi.

Oylamanın ardından Gültak, İstiklal Marşı ve PKK üzerinden HDP’li meclis üyelerine yüklendi. Gültak, “Demokrasiyi çok seviyorsanız, silahı elinizden bırakın. Bir kere PKK’ya terör örgütü demeyi öğrenin ya. Diyebiliyor musunuz? İstiklal Marşı’nı okuyabiliyor musunuz? Ben FETÖ’ye FETÖŞ diyorum. Siz PKK terör örgütü diyemezsiniz. Göbekten bağlısınız” ifadelerini kullandı.

 

“HER SIKIŞTIĞINIZDA BU KONULARI AÇIYORSUNUZ”

 

Gültak’a cevap veren HDP’li Meclis Üyesi Özgür Çağlar, şu şekilde konuştu:

“İstiklal Marşı üzerinden sıkıştığınızda bu konuları açıyorsunuz. Biz de girelim o zaman, Cumhurbaşkanı’nın yaveri FETÖ’cü çıkmadı mı, FETÖ’cü çıktı. Yanındaki adam FETÖ’cü çıkmadı mı, FETÖ’cü çıktı. Yıllardır beraber yürüdünüz, birlikte ıslandınız bu yollarda, bu şarkıları söylediniz, ondan sonra aranız kötü oldu bitti. Gereğini yaptınız, ülkeyi de bu hale getirdiniz. Darbe girişimleri, insanlar öldü, onlardan da biz bahsetmiyoruz. Siz her sıkıştığınızda aynı konuya giriyorsunuz, gerek yok yani. Daha önce burada tartışmalar yaşandı, bitirdik, tükettik. Recep Tayyip Erdoğan Hoca Efendi diyordu. Okyanus ötesine Fettullah Gülen’e hocam gel diyordunuz. Hocam milyonlar sizi bekliyor demiyor muydunuz?”

 

“BAKANLARIN, MİLLETVEKİLLERİ ADAYLARININ MİTİNGİNE BELEDİYE PERSONELLERİNİ GÖTÜRMENİZDEKİ AMAÇ NEDİR?

 

1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutlayan Çağlar, belediye personellerine mitinglere katılması için baskı yapıldığını iddia etti. Çağlar, “Nureddin Nebati buraya geliyor tüm belediye personellerini Nureddin Nebati’nin katılımına sağlamak için belediye önünde topluyorsunuz. Zafer Çağlayan geliyor bütün birimlere elemanlarınızı gönderiyorsunuz. Personel üzerinde baskı kuruyorsunuz. Böyle bir şey var mı yok mu? bunu da cevaplamanızı istiyoruz. Böyle bir şey varsa bunu yapmanızdaki amaç nedir? Bakanların, milletvekili adaylarımızın mitinglerine toplantılarına belediye personellerini götürmenizdeki amacınız nedir? Böyle bir hakkınız var mı? soru önergesi olarak da bunu soruyorum. Zafer Çağlayan’ın, Nureddin Nebati’nin neden belediye personellerini götürüyorsunuz? Neden belediye birimlerine insanları gönderip katılacaksınız şeklinde diyorsunuz?” diye konuştu.

 

“SİZE GELİNCE HAK BAŞKASINA DEĞİL Mİ?

 

HDP’li ve CHP’li meclis üyelerinin Akdeniz Belediyesi Meclisi’nde borçlanma kararlarına karşı çıktığı yönündeki eleştirilere ise CHP’li Meclis Üyesi Mahmut dönmez cevap verdi. Dönmez, “Siz borçlanma istiyorsunuz ama Büyükşehir’de de borçlanmaya karşı çıkıyorsunuz, 1 yıldır Metro Projesi bekliyor. Size gelince hak başkasına gelince hak değil mi?” diye sordu.


  Mecliste gerilim tırmandı