“Kızım rahat uyusun, cezası az ama peşini bırakmayacağız” | Güney Gazetesi Mersin

“Kızım rahat uyusun, cezası az ama peşini bırakmayacağız”

2020 yılında 3 aylık hamile iken boşanma aşamasında olduğu eşi Umut Aras tarafından öldürülen Ebru Aras davası sonuçlandı. İyi hal indirimi ile fail Umut Aras’a 15 yıl 10 ay ağırlaştırılmış hapis cezası verildi. Ebru Aras’ın babası Cengiz Öcüm, karara itiraz edeceklerini belirterek, adalet sağlayıncaya kadar mücadele edeceklerini söyledi. Öcüm, “Vicdanen olsa da kızım rahat uyusun, cezası az ama peşini bırakmayacağız. Sonuna kadar hakkımızı arayacağız” dedi.

“Kızım rahat uyusun, cezası az ama peşini bırakmayacağız”


MAYSA DERYAYEVA

 

2020 yılında Iğdır’da boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından tabancıyla vurularak öldürülen Ebru Aras’ın davasında duruşması görüldü. Dava sonucunda fail Umut Aras’a iyi hal indirimi ile 15 yıl 10 ay ağırlaştırılmış ceza verildi. Dava sonrasında Ebru Aras’ın ailesi kızlarını Mezitli Belediyesi Mezarlığında bulunan mezarını ziyaret etti.

Kızının 3 aylık hamile iken öldürüldüğünü ifade eden Ebru Aras’ın babası Cengiz Öcüm, dava sonucu verilen cezanın düşük olduğunu söyledi. Alınan kararın bozulması ve daha yüksek ceza talebiyle istinafa başvuru yapacaklarını belirten   , “Biz adaletten daha ağır bir ceza bekliyorduk. Yine geçte olsa adalet tecelli edildi ve istinafa gideceğiz. İstinafta hakkımızı arayacağız. Ağır ceza almasını talep edeceğiz mutlaka adalet yerini bulacaktır.  Vicdanen olsa da kızım rahat uyusun, cezası az ama peşini bırakmayacağız. Sonuna kadar hakkımızı arayacağız” diye konuştu.

 

 

Fail Umut Aras’ın cinayeti suçuyla davası olmasına rağmen Doğubayazıt Medine Müdafii Fahreddin Paşa Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki görevine iade edildiğini vurgulayan Öcüm, konu hakkında yetkililere mektup yazdığını söyledi.

Öcüm, “Ben İçişler Bakanlığına, CİMER’e, Millî Eğitim Bakanlığına, Doğubayazıt Milli Eğitim Müdürlüğüne yazdım. Bu adam katil, cezası var. Bu adamı göreve atayamazsınız. Bana gönderdikleri yazıda cezası kesinleşmeden bişey yapmayız dediler. Öğretmendi görevinden alıp müdür yardımcısı yaptılar” dedi.