​​​​​​​“Biz yakışmadı” | Güney Gazetesi Mersin

​​​​​​​“Biz yakışmadı”

Hafta sonu oynanan karşılaşmada son sıradaki Eskişehirspor’a 2 dakika içinde yediği golle 2-1 mağlup olan Yeni MİY Direktörü Ersin Aka, futbolun cilvesini yaşadıklarını söyledi.

​​​​​​​“Biz yakışmadı”


HASAN KÜÇÜK

 

TFF 3. lig 1. Grup 31. Hafta karşılaşmasında küme düşmesine kesin gözüyle bakılan Eskişehir’e 2-1 mağlup olan lider Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu şampiyonluk yolunda büyük yara alırken yakın takipçisi Belediye Kütahyaspor’un kazanması ile arasındaki puan farkı 2’ye düştü. Kırmızı lacivertli ekibimiz hafta sonu play-off mücadelesi veren Karşıyakaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürüyor. Yeni Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Ersin Aka, Güney’e yaptığı açıklamada, bu saatten sonra maçla ilgili yorum yapmak istemediğini söyledi.

 

“OYUNCULARIMLA İLGİLİ ELEŞTİRİ YAPILMASINI ONAYLAMIYORUM”

Kendilerini yakışmayan bir mağlubiyet aldıklarını vurgulayan Aka, “Hiç beklemediğimiz bir şey gelişti sahanın içinde. Bunu göğüslememiz gerekiyor. Önümüzde şampiyonluk için 3 maçımız var. Her şey bizim elimizde. 7 puan bizi şampiyon yapıyor ama bizim hedefimiz 3 maçın 3’ünü kazanıp şampiyon olmak. Bu oyuncular bizi buraya kadar getirdi. Bu hafta da kötü bir performans sergiledik. Oyuncularımla ilgili eleştiri yapılmasını onaylamıyorum. Çünkü bu çocuklar gerçekten özverili, yetenekli, şehirlerine, camialarına sadık ellerinden geleni yapan çocuklar. Ancak futbol bu. Bu hafta bu futbolun cilvesini yaşadık. Tek isteğim şehrimizden taraftarlarımızdan Karşıyaka maçında stadı dolduralım. Hep beraber birlik olalım. Bu maçı tıpkı, Karaköprü, Elazığ, Ordu maçlarında olduğu gibi onların desteği ile kazanmayı arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

“PSİKOLOJİK SIKINTIYI BİR TÜRLÜ ATAMADIK”

Ligin en iyi takımlarının hepsini yenerek ikili averajlarda hepsine üstünlük sağladıklarını vurgulayan Aka şunları söyledi: “Maalesef deplasmanda bizim kalibremizin altındaki takımları yenemedik. Bu konuda bir problem yaşadık. Psikolojik sıkıntıyı bir türlü aşamadık. Bunları konuşmanın bize bir faydası yok. Önümüzde 3 maç var. Özellikle Karşıyaka maçı çok önemli. İnşaallah kazandığımız takdirde şampiyon olacağız. Bundan endişem yok.”