Mersin ve KKTC’yi ADA-74 buluşturacak | Güney Gazetesi Mersin

Mersin ve KKTC’yi ADA-74 buluşturacak

Mersin ile KKTC arasında sefer yapacak olan ADA-74 Gemisi modernize edilerek, hizmete girdi. Mersin Limanı’nda yapılan törene, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın yanı sıra Türk Denizcilik Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı ve Özelleştirme İdaresi Başkanı Yardımcısı Mustafa Yılmazer ile Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan da katıldı.

Mersin ve KKTC’yi ADA-74 buluşturacak


KKTC'nin hem coğrafi hem de stratejik açıdan deniz ulaşımı ve ticareti için çok önemli bir konumda olduğunu vurgulayan Bakan Nebati, " Türkiye olarak Kıbrıs’ın denizcilik alanındaki gelişimine katkı sağlamak hem de iki ülkenin ulaştırma alanında bağlantılarının artırılması için çaba sarf etmeyi sürdürüyoruz" diye konuştu.

 

4.5 MİLYON AVROLUK DESTEK VERİLDİ

 

Halihazırda Mersin-Gazimağusa arasında haftada 3 gün düzenli olarak feribot seferleri gerçekleştirildiğini kaydeden Nebati, " 1975 yılından bu yana Kıbrıs denizciliğinin bir neferi olan Kıbrıs Türk Denizcilik Şirketimiz, buradaki sorunları çözmek ve gemilerimizi modernleştirmek için elindeki tüm imkanları seferber ediyor. Bu çabaların bir mahsulü olarak filomuza mevcut yolcu ve araç kapasitesini iki katına çıkaracak yeni bir gemi alımı yapmış bulunuyoruz. Gemimizin faaliyete geçmesiyle birlikte hem vatandaşlarımızın hem de Kıbrıslı kardeşlerimizin ve Kıbrıs’a seyahat eden turistlerin, konfor içinde yolculuk yapmasını sağlamış olacağız. 4,5 milyon euro kaynakla desteklediğimiz bu yatırımın her iki ülkeye hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

 

"DENİZLERDEKİ GÜCÜMÜZÜ DAHA DA ARTTIRACAĞIZ”

 

Gelişmiş ekonomilerin elinde bulundurduğu asıl güçlerden birisinin de denizcilik alanında yürütülen faaliyetler olduğunun farkında olduklarını vurgulayan Nebati, "Bu noktada denizlerdeki faaliyetlerimizi artırmak için elimizden geleni yapıyor, gemi filolarımızın gelişmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün Türkiye denizlerde, dünyada eşine az rastlanır bir sondaj filosuna sahip olduğu gibi TCG Anadolu da ortak gurur kaynağımızdır. Türkiye Yüzyılı’mız, doğru zamanda doğru adımları atarak, denizlerdeki gücümüzü her geçen gün daha da artırdığımız bir dönem olacaktır" şeklinde konuştu.

KKTC Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ise göreve gelir gelmez bu gemiyi faaliyete geçirmek için harekete geçtiğini dile getirerek, " Bu gemiyi çok güçlüklerle bir ülkeden aldık ve şu anda hizmete giriyor. Allah emeği geçen herkesten razı olsun" dedi. (İHA)