Damla Gönüllülük Hareketi Projesi Mersin’de başladı | Güney Gazetesi Mersin

Damla Gönüllülük Hareketi Projesi Mersin’de başladı

Damla Gönüllülük Hareketi Projesi Mersin’de başladı


Damla Gönüllülük Hareketi Projesi 145. Dönem 18-30 yaş gençlerden oluşan 40 kişilik gönüllünün katılımıyla Mersin’de başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen, Gençlerin gönüllülük bilincini artırıcı ve özendirici faaliyetlerde bulunmaları amacıyla hayata geçirilen ‘Damla Gönüllülük Hareketi Projesi 145. Dönem’ kapsamında ülkenin çeşitli illerinden gelen 40 gönüllü Mersin’e gelerek depremzede vatandaşlarımıza yönelik etkinliklere başladı.

İlk durakları Silifke Gençlik kampları olan gönüllü gençler güne sporları ile başladı. Yetişkinlerin umudu, çocukların coşkusu olan Damla gönüllüleri Fatih Sultan Mehmet, Mehmet Akif Ersoy ve 23 Nisan kampında depremden etkilenen ailelerimizle oyunlar oynayarak, birlikte zıplayıp göklere ulaşma umutlarını birliktelikleriyle taçlandırdı. Enerjilerini son kırıntısına kadar kullanan damla gönüllüleri, çocukların yüzlerini boyayıp, hayal dünyalarını birleştirdi.

Damla gönüllüleri Silifke Taşucu Öğrenci Yurdunda kalan depremzede çocuklarla bir birinden eğlenceli etkinlikler gerçekleştirdi. Silifke'nin meşhur çileklerini satan esnafları da ziyaret edip sohbet eden Damla gönüllüleri hızlarını kesmeden Yıldırım Beyazıt, Maliye ve Akkum Gençlik kamplarında kalan depremzedelerle adeta bir gönül yolculuğuna çıktı. Damla gönüllüleri gençlik kamplarında kalan depremzede misafirlerle güzel vakit geçirdi. “145. Dönem Damla Gönüllülük Hareketi Projesi” 7 Mayıs’ta sona erecek. (Haber Merkezi)