Eskişehirspor ve Yeni MİY’e ceza yolda | Güney Gazetesi Mersin

Eskişehirspor ve Yeni MİY’e ceza yolda

Eskişehirspor ve Yeni MİY’e ceza yolda


HASAN KÜÇÜK

Eskişehirspor’un Yeni Mersin İdman Yurdu’nu 2-1 mağlup ettiği 31. Hafta karşılaşmasında yaşanan saha ve seyirci olayları nedeni Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği iki takımı da Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk etti.

TFF Hukuk Müşavirliği söz konusu maçta yaşanan saha olayları nedeniyle Eskişehirspor Kulübünü  Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca PFDK'ya sevk ederken, Eskişehirspor Kulüp Başkanı Erkan Koca’yı sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle  36. Madde uyarınca 02.05.2023 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevk etti. Eskişehirspor Kulübü idarecileri Hakan Sayın ve Osman Akkartal’ı ise hakaretleri nedeniyle 41. madde uyarınca 02.05.2023 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verildi. 

Öte yandan Exenpay Yeni Mersin İdmanyurdu Futbol A.Ş. ise aynı maçta ki “çirkin ve kötü tezahüratı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca ve “saha olayları” nedeniyle ise Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verildi.