Binevler’de hedef Süper Amatör Lig | Güney Gazetesi Mersin

Binevler’de hedef Süper Amatör Lig

Mersin Mehmet Sor 1. Amatör Küme play-offun iddialı ekiplerinden Binevlerspor Teknik Direktörü Yılmaz Güllü hedeflerinin Süper Amatör Lig olduğunu söyledi.

Binevler’de hedef Süper Amatör Lig


HASAN KÜÇÜK

Mersin 1. Amatör Küme’de mücadele eden Binevlerspor hafta sonu emniyet mensupları gelmediği için ertelenen Taşucuspor maçını bugün yapacak. Saat 16.00’da başlayacak karşılaşma Toroslar Suni Çim Saha’da oynanacak. Binevlerspor Teknik Direktörü Yılmaz Güllü geçen yılda play-off oynadıklarını ifade ederek bu yıl hedeflerinin Süper Amatör lige çıkmak olduğunu söyledi.

Takım olarak oyun kültürünü oturttuklarını amatör olmalarına rağmen profesyonel düzeyde futbol oynadıklarını ifade eden Günlü, “Topu sahada gezdirmekten ziyade ayağa indirip futbolun güzelliklerini yansıtmak istiyoruz” dedi.

“LİGİN EN AZ GOL YİYEN TAKIMIYIZ”

1 mağlubiyet, 3 beraberlik ve 2 galibiyetleri bulunduğunu, yedikleri 7 gol ile ligin en az gol yiyen takımı olduklarını vurgulayan Günlü, maç eksiğimizle 9 puanla 4. Sıradayız. Gol yememek için amatör takım olup bu kadar çalışan az sayıdaki takımlardan biriyiz. Kendimizi ve oyuncularımızı geliştirip üst lige çıkmak istiyoruz. Üst ligde bütçemize göre iyi bir sponsor bulmamız halinde BAL liginde oynamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

İlk 11’de oynayan 6-7 oyuncularının 20 yaş ve altı genç futbolcu olduğunu hatırlatan Günlü, şunları söyledi: “Oyuncularımızın büyük çoğunluğu seneye gerek BAL, gerek Süper Amatör lige transfer olabilecek kapasitede. Şimdiden teklifler gelmeye başladı. Kendimizi de üst liglere atmak istiyoruz. O yeteneğimiz var. Hocalığın bir insan yönetme sanatı olduğu gibi Allah vergisi olduğunu düşünüyoruz. Herkes ‘sen git sen gel, oyuna gir-çık diyebilir. Biz yan top organizasyonu olan tek takımız diyebiliriz. Kim nereye koşacak. Futbolcu elini beline koyduğu zaman ön direği kesecek. İki elini kaldırdığında oyuncu gelecek gibi bu tür organizasyonları daha çok 3. Ligde belki görebiliriz. Kendimizi oralara çıkarmak istiyoruz.”