“Bu seçim adalet diyenlerle hak yiyenlerin yarışı olacak” | Güney Gazetesi Mersin

“Bu seçim adalet diyenlerle hak yiyenlerin yarışı olacak”

28.dönem için aday listesine alınmayan CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel seçim çalışmalarına katkı sunmaya devan ediyor.

“Bu seçim adalet diyenlerle hak yiyenlerin yarışı olacak”


Gökçel, Kuruçeşme’de, 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu için bir seçim ofisi açtı.

Açılışta konuşan Gökçel, 14 Mayıs seçimlerinin ‘Hak, hukuk, adalet’ diyenler ile halkın hakkını gasp edip beşli çetelere, yandaşlara, tarikatlara harcayan iktidar arasında olacağını söyledi.

Gökçel,  “Bu seçim, halkın geleceği için dertlenen, her daim demokrasi, özgürlük, eşitlik diyenler ile halkın paralarını çalıp yiyenler arasında geçecek” dedi.

Seçimlerin ülkeye demokrasinin gelmesine katkı yapacağını söyleyen Gökçel “Hepimiz bu bilinçle bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da mücadele edeceğiz, çalışacağız, halkımıza ulaşacağız. Ta ki 14 Mayıs’ta halkın iradesi gerçek şekilde sandıktan çıkana kadar” şeklinde konuştu.

CHP’li belediyelerin halkın tüm sorunlarına koştuğunu hatırlatan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de “15 Mayıs’tan sonra da bütün bakanlıklarda şaheserler yaratacak cumhuriyet çocukları var. Atatürkçü, çağdaş, devrimci, cumhuriyetçi insanlar var” ifadelerini kullandı.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ise, “Atatürk'ün altı okunun peşinde bu ülkede 100 yıl önce nasıl sarayın iktidarını yıktıysak, iktidarı halka verdiysek, cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında sarayın iktidarını, saltanatını yıkarak halka vereceğiz. Sana söz Mersin, sana söz Türkiye” dedi.

CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür ise, “Ekonomiyi bu duruma sokan Ekonomi Bakanı Nureddin Nebati, Vali ile beraber insanlara yardım kolisi dağıtıyorlar. İktidarın milletvekili adayı devletin valisi ile yardım dağıtıyor. İktidarın Ulaştırma Bakanı aday olmuş, 5’li çetenin uçağıyla seçim çalışması yapıyor. Bu israfa, bu saltanata, bu keyfiyete biz son vereceğiz. İçinde yaşadığımız kara kışa, ekonomik çöküntüye son vereceğiz” dedi.

“Ülke huzursuz, umutsuz ama yakında bahar gelecek” diyen Ömür, halktan çalınanları halka iade edeceklerini, esnafın, çiftçinin, borcunu sileceklerini kaydetti.

Açılışta Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ile Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da birer konuşma yaptı. (Haber Merkezi)